Expoziție Mișu Popp, la muzeul din Târgu Jiu

La Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, luna martie este dedicată pictorului brașovean Mișu Popp (1827-1892), de la a cărui plecare au trecut 130 de ani. Astfel, începând de luni, 7 martie 2022, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, secție a Muzeului Județean Gorj, va putea fi vizitată o expoziție de pictură semnată de artist.

Vizitatorii pot admira atât picturile în ulei pe pânză, portrete din patrimoniul muzeului, cât și o serie de fotografii cu pictura lui Mișu Popp din Catedrala ”Sfinții Voievozi” din Piața Prefecturii. Vernisajul expoziției va avea loc luni, 7 martie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Invitat: muzeograf Andreea Pocol, Muzeul de Artă Brașov. Curator: muzeograf Dorina Cioplea-Văduva, Muzeul de Artă Târgu Jiu.

Personalitate complexă, Mișu Popp s-a remarcat rapid atât ca portretist, cât și ca pictor de biserici, printre care și Catedrala ”Sfinții Voievozi” din Târgu Jiu, unde mai este vizibilă o parte. Ulterior această biserică a fost repictată de către Iosif Keber.

Reprezentant al academismului roman, Mișu Popp a realizat foarte multe portrete și autoportrete, o parte dintre ele făcând parte din patrimoniul Muzeului Județean Gorj.

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: