DENUNŢ: Secretarul primăriei Târgu Jiu, reclamat la DNA

Consilierul municipal Eduard Berca a sesizat DNA Bucureşti după ce a primit un comentariu pe Facebook de la un om de afaceri din Târgu Jiu, Marian Niţă. Acesta a fost prezent ieri într-o conferinţă de presă la PNL Gorj şi a spus că este dispus să declare anchetatorilor DNA că firma sa a executat lucrări la vila secretarului primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu, iar la schimb primăria achita facturile restante la acea firmă. În replică, Grigore Jianu susţine că a plătit 20.000 de lei contravaloarea lucrărilor făcute în casa sa. Un alt asociat al lui Niţă, Dumitru Bălă, nu confirmă spusele lui Niţă şi spune că Jianu a plătit pentru lucrările efectuate.

Un om de afaceri din Târgu Jiu, Marian Niţă, asociat în 2008-2009 la firma AMIS SA, acum în faliment, a comentat pe Facebook la un articol postat de Eduard Berca, copreşedinte PNL Târgu Jiu, în care spunea că a fost forţat să facă lucrări la vila lui Grigore Jianu, secretarul primăriei Târgu Jiu, pentru a recupera banii pe alte lucrări efectuate pentru municipalitate. Berca l-a contactat şi ca urmare a discuţiilor cu acesta a depus plângere la DNA. „Am depus o sesizare penală către DNA Bucureşti, legat de unele fapte pe care le-am aflat de la domnul Niţă cu privire la unele lucrări executate de firma domnului Niţă la vila secretarului primăriei Târgu Jiu, Grigore Jianu. Aştept ca instituţiile statutului să-şi facă datoria“, a spus Berca.

Acuzaţii grave

Marian Niţă a declarat că firma sa, AMIS SA, la care erau asociaţi Dumitru Bălă şi alte trei persoane, avea lucrări de miliarde de lei la Primăria Târgu Jiu şi, pentru a recupera banii, făceau astfel de „comisioane“. El spunea că este o practică la Primăria Târgu Jiu. „Totul merge pe trafic de influenţă. Clar. Vrei să iei nişte bani, mai faci o lucrare, mai dai o şpagă, dar vezi cum o dai şi la cine o dai“, a spus acesta.

Niţă a spus că directorul firmei era Dumitru Bălă şi că el a fost abordat de Jianu, pe atunci jurist, să-i facă instalaţia electrică la casă. Niţă, care era director comercial la firmă, spune că Jianu ar fi plătit, la presiunea sa, nişte bani, foarte puţini comparativ cu contravaloarea lucrărilor. Ultima tranşă a fost de 2.000 de euro, în 2009. „Sunt dispus să merg în faţa organelor de anchetă. Nu sunt un retractor. Eu pe acest om nu-l cunosc decât tangenţial. Cunosc situaţia, vila, am fost de câteva ori, plata s-a făcut la presiunea mea. Banii care s-au dat pe materiale s-au dat de ochii lumii în două tranşe şi la negru. Jianu nu are documente pe materialele respective. Nu sunt singurul care am practicat astfel de lucrări la el. Ce documente poţi să ai în momentul în care aceste lucruri se desfăşoară la negru? Cereţi-i documente lui Jianu pe toate lucrările, pe cabluri, pe instalaţii“, a spus acesta.

REACŢII

Secretarul primăriei, Grigore Jianu, spune că nu-l cunoaşte pe Marian Niţă. Recunoaşte că firma AMIS SA a făcut lucrări la casa lui, dar că a plătit 20.000 de lei. „Vă dau numărul celui cu care am executat lucrarea, nu ştiu nici muncitorii, nici pe asociaţi, să vă spună dânsul. (...) Am plătit 20.000 de lei“, a spus Jianu. Şi Dumitru Bălă, cel indicat de Niţă ca fiind cel care a fost abordat de Jianu pentru a-i face lucrările la negru, spune că Jianu a plătit 20.000 de lei. „Da, a plătit, undeva la 20.000 de lei. Am luat materiale de aceşti bani, oamenii au fost plătiţi, au lucrat peste program să facă şi ei un ban în plus“, a spus acesta.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: