Caragea îi cere lui Cârciumaru autorizația pentru cavou

Cimitirele din Târgu Jiu nu sunt autorizate de Direcția de Sănătate Publică, iar primăria nu a cerut niciodată autorizarea acestora. Este răspunsul dat de Direcția de Sănătate Publică Gorj la solicitarea lui Viorel Caragea, candidat independent la Primăria Târgu Jiu. Caragea spune că primăria aplică ilegal taxe în cimitir. Mai mult, îi cere fostului primar Cârciumaru să prezinte documentele pentru cavoul pe care îl are chiar lângă Cimitirul Eroilor.

Direcția de Sănătate Publică Gorj a comunicat la solicitarea lui Viorel Caragea că nu au fost depuse documentații de autorizare a cimitirelor din municipiului Târgu Jiu, așa cum impune HG 741 din 2016. DSP nu a știut să comunice câte cimitire sunt în Târgu Jiu și nici de ce nu le-a cerut administratorilor acestora să intre în legalitate. „Normele sanitare necesare a fi respectate de către administratorii unor astfel de obiective sunt cunoscute de aceștia, iar în momentul în care persoana se adresează în vederea obținerii unui loc pentru înhumare le aduc la cunoștința acestora, prin regulamente specifice”, se arată în răspunsul imprecis al DSP Gorj, semnat de Marius Boeriu.

Viorel Caragea spune că, în aceste condiții, târgujienii nu pot fi taxați legal: „Bisericile din Tg-Jiu și cimitirele nu sunt autorizate sanitar. Pentru simplul motiv că nimeni nu a depus documente pentru autorizare. Fiecare biserică și cimitir trebuie să aibă toaletă și apă potabilă, fiind locuri cu un număr mare de persoane. Neavând aceste autorizații în mod normal primăria NU AVEA VOIE SĂ VĂ IA BANII DUMNEAVOASTRĂ. ...solicit domnului Cârciumaru să ne prezinte documentele cu care și-a construit cavoul”, a scris Caragea pe Facebook.

Caragea este cel care a demonstrat faptul că piața de păsări și piața de gros au funcționat ani în șir fără autorizație. Abia după aceste dezvăluiri, Direcția Sanitar Veterinară a demarat verificări, târgul de păsări fiind închis pentru că funcționa pe un teren privat, iar pentru piața de gros este un termen de 30 de zile pentru autorizare sau închidere, după caz.

Galerie foto


Vizualizări: 1,877

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: