Caragea intră în lupta politică. Vrea primar independent la Târgu Jiu!

Nu e clar deocamdată ce soartă va avea cartea pe care fostul șef al IPJ Gorj s-a apucat să o scrie de ceva vreme despre activitatea sa, dar e cert, începând de miercuri, că Viorel Salvador Caragea intră în bătălia politică de pe 11 iunie. Dacă a fost dat ca și candidat la primărie încă de anul trecut, iar el a negat inclusiv zilele trecute o astfel de intenție, acum fostul comandant pare decis să se lanseze în politică. Zilele trecute spunea că nu are bani pentru o bătălie în care vrea să intre pentru a o câștiga, nu pentru a face figurație. Unele partide l-au curtat, dar el a ales să candideze ca independent, pe banii săi.

„Nu aveam bani nici atunci și nici acum, dar la câtă lume m-a întrebat dacă nu candidez pe 11 iunie, am început să mă interesez despre cadrul legal. Am aflat că pot să îmi recuperez banii ca și candidat independent dacă ating un anumit prag electoral. Joi ar trebui să îmi intre pe card ultimul salariu pe care îl primeam de la Centrul Chinologic Sibiu și, între timp, am mai vândut o mașină cu 3.000 de euro. Aceștia sunt toți banii. Îi fac public de acum și sper să procedeze la fel și contracandidații mei”, a explicat Caragea decizia de ultimă oră de a intra în lupta pentru Primăria Târgu Jiu.

„Voi merge pe stradă și voi aduna semnăturile”

Proaspătul candidat are speranța unui succes electoral așa cum a avut în perioada în care a fost în fruntea polițiștilor gorjeni. Spune că își va strânge singur semnăturile de care are nevoie pentru a putea intra în cursa electorală în mod oficial. După care va începe discuțiile cu alegătorii, primele cartiere vizate fiind cele care sunt considerate fieful PSD, partid care administrează orașul de aproape două decenii. Caragea estimează că pentru o candidatură ca independent are nevoie de până în 2000 de semnături pentru a se putea înscrie la Biroul Electoral. Pentru asta va merge pe stradă și le va cere târgujienilor să îi acorde susținerea, fiind primul independent din ultima perioadă care recurge la o astfel de strategie și care încearcă să intre în bătălia politică cu gândul la o victorie. „S-au oferit unii și alții să îmi strângă semnături prin diverse instituții, dar le-am spus că nu mă interesează așa ceva. Eu voi merge pe stradă și voi aduna semnăturile de la toți cei care mă simpatizează și mă susțin în acest demers. La câți m-au sunat zilele acestea sau m-au oprit și mi-au spus că ar dori ca eu să fiu primar, nu cred că voi avea o problemă cu strânsul semnăturilor. Și până acum am mers printre oameni și toți m-au apreciat pentru activitatea pe care am avut-o în fruntea Poliției Gorj. O să vedeți că voi merge și în cartierele Obreja și Meteor, la comunitățile de romi și voi discuta cu ei problemele pe care le au. Iar eu chiar le cunosc problemele, inclusiv în ceea ce privește actele pe care ar trebui să le aibă pe pământul pe care și-au ridicat casele. Nu le putem demola clădirile, dar pot fi găsite formule legale pentru a intra în legalitate. Vom discuta la momentul potrivit despre aceste probleme și multe altele. Am suficiente cunoștințe, am fost și eu în lume și am văzut cum au rezolvat alții problemele care la noi par de nerezolvat și vă asigur că există soluții, trebuie doar omul care să le aplice”, afirmă Caragea.

Vizualizări: 2,118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: