Ciurel vrea din nou pe moşia de la CE Rovinari

Fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, trage din nou speranţe să revină "pe moşie" pe cai la fel de mari ca şi cei pe care a fost în perioada în care PNL l-a ţinut în fruntea unităţii cu sprijinul PSD. Acesta s-a adresat săptămâna trecută instanţelor de judecată cu dorinţa de a i se face "dreptate", actualul general, Gheorghe Daviţoiu spune că, de fapt, "omul nu-i zdravăn, la câte prostii a făcut pe aici".

Laurenţiu Ciurel speră să redevină şef al unităţii la câteva săptămâni după ce s-a mutat cu arme şi bagaje la o firmă din capitală şi la mai multe luni de când a fost schimbat din postul de conducere. Ciurel a atacat în instanţă decizia Adunării Generale a Acţionarilor prin care a fost demis din funcţie. Plângerea a fost înregistrată pe 7 octombrie la Tribunalul Gorj, instanţa urmând să ia în discuţie dosarul numărul 7654/95/2009 de abia pe 9 noiembrie. În dosarul respectiv Ciurel are calitatea de "reclamant", iar CE Rovinari de "pârât", "reclamantul" solicitând să fie citat la avocatul Mihail Neagoe, din Bucureşti.

Ciurel s-a trezit după 9 luni de la demitere

Fostul director general susţine că decizia este una ilegală, în opinia sa, Ciurel spunând că demiterea lui s-a făcut fără să se ţină cont de faptul că, în luna ianuarie, când a fost schimbat, Ministerul Economiei şi Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului erau coacţionare la Complexul Energetic. "AGA a avut mandat doar de la minister ca să mă schimbe, ori nu era suficient lucrul acesta. Ministerul a redevenit unicul acţionar la Complex doar prin aprilie, deci, eventual, de abia atunci AGA putea lua o asemenea decizie", spune Ciurel.

Fostul director general a menţionat că a atacat în instanţă şi decizia prin care nu a fost repus în funcţia de director de investiţii, pe care a deţinut-o înainte de a fi director general. Acesta afirmă că, legal, trebuia să revină în funcţia respectivă după ce a fost schimbat din cea de director general, lucru care nu s-a întâmplat. "Am avut contract de mandat pe perioada cât am fost director general, iar anterior am avut contract de muncă. În baza celor două, atunci când nu am mai fost director general, trebuia să fiu repus pe postul de director de investiţii", spune Ciurel.

Daviţoiu: El şi-a dat postul lui Pisc

Actualul director general, Gheorghe Daviţoiu, a menţionat că plângerile adresate instanţelor de judecată de către predecesorul său sunt "tardive şi lipsite de obiect". Acesta afirmă că din luna ianuarie şi până acum Ciurel ar fi avut timp suficient să conteste orice hotărâre cu care nu era de acord. "N-aveam cum să-l mai pun director de investiţii pentru că el a fost cel care şi-a dat locul respectiv lui Ion Pisc. L-a pus mai întâi interimar trei luni şi apoi definitiv, aşa că de unde să-i dau eu postul respectiv? El putea să meargă la instanţă în termen de 30 de zile, timp care a cam trecut din ianuarie şi până acum", spune Daviţoiu.

Fostul şi actualul director general sunt în conflict de la începutul anului, mai ales că, atunci când Ciurel era "general", Daviţoiu a fost marginalizat şi tras pe o linie moartă în Complex, lucru care s-a întâmplat şi acum. Actualul director general crede că predecesorul său speră să revină la şefia unităţii după ce a văzut că nu e uşor deloc să ai succes în mediul privat. "Păi el s-a dus la privaţi, ce mai caută aici, că şi-aşa nu a făcut nimic bun pentru unitate? A uitat cum i-a dat el jos pe directorii generali dinaintea lui, pe Dondera şi pe Pisc? Să nu uite cine a intervenit pentru el de a ajuns director de investiţii şi apoi să se mai gândească să vorbească. Să nu uite cine a intervenit pentru el ca să devină director de investiţii în 2004. Îi reamintesc eu de o întâlnire de la hotel Miami, cu oameni din afara complexului. Mai bine s-ar gândi că nu a lăsat nimic bun aici. S-a tot dat Mama Omida, că dăm faliment în mai, că în iunie punem lacătul pe unitate, că ştia el ce prostii făcuse pe aici, dar, uite, că am reuşit să redresăm unitatea şi fără sfaturile lui preţioase", spune Daviţoiu.

Fostul director general Laurenţiu Ciurel a părăsit Complexul Energetic Rovinari în luna august, când s-a angajat la o firmă privată din Bucureşti. Până atunci el a stat mai multe luni în concedii medicale sau de odihnă.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: