Caravana „Fii pregătit!”, la Gorj

Caravana „Fii pregătit!” va ajunge în judeţul Gorj. Este vorba despre un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

Caravana va ajunge sâmbătă, 10 noiembrie, în municipiul Târgu Jiu, între orele 10.00-18.00, în Piaţa Prefecturii. De asemenea, duminică, 11 noiembrie, Caravana „Fii pregătit!” va ajunge şi în oraşul Târgu Cărbuneşti, iar acolo va poposi, între orele 10:00 -18:00, în faţa sediului primăriei, situat pe strada Trandafirilor. „Timp de două zile, personalul ISU Gorj va organiza cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii, precum şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă. Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor”, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

La cursuri pot lua parte toţi cetăţenii, indiferent de vârstă. Pompierii spun că aceste lecţii sunt importante, dar şi „foarte atractive”.

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: