Spectacol de lasere şi proiecţii inedite la Poarta Sărutului

Una din cele mai cunoscute opere ale lui Constantin Brâncuşi a fost luni seara locul de proiecţie a unor desene realizate de copii din Târgu Jiu, dar şi locul care a găzduit un inedit spectacol de lasere şi muzică.

Asociaţia „Colour your Dreams” este iniţiatoarea proiectului, aceeaşi care anul trecut strângea peste o mie de copii în parcul de la Coloana Infinitului la o proiecţie de film în aer liber. Acum, asociaţia condusă de Adela Vlădoiu a reuşit să adune din nou câteva sute de copii în jurul Porţii Sărutului, acţiunea respectivă reuşind să stârnească şi interesul adulţilor.

Odată cu lăsarea serii, pe opera lui Brâncuşi au fost proiectate portretele realizate de diverşi elevi din municipiu cu făuritori ai României Mari, cei mai buni dintre ei fiind premiaţi. Portretele au fost proiectate alături de drapelul naţional şi de numele elevului, dar şi al liceului de la care provine acesta, ceea ce, evident, a stârnit o mică competiţie între colegiile din oraş.

Punctul de atracţie l-au reprezentat însă jocurile de lasere şi muzică, acestea fiind proiectate dinspre Masa Tăcerii spre Poarta Sărutului. Aleea Scaunelor a fost iluminată şi ea cu gulguţe realizate de cercetaşii din municipiu, imaginea fiind una extrem de apreciată nu doar de copii, ci şi de adulţii care îi însoţeau. Au fost şi trecători care au regretat că au aflat prea târziu de spectacolul respectiv: „Am văzut foarte mulţi copii, dar nu ştiu pentru ce. Aş fi vrut să vin şi eu, dar nu am văzut panouri, afişe”.              

Organizatoarea acţiunii, Adela Vlădoiu, a precizat însă că pe reţelele de socializare, în principal, unde se anunţă mai nou genul acesta de acţiuni, tinerii au aflat din timp despre ce urma să fie luni seara la Poarta Sărutului, plus că în licee au fost puse afişe prin care erau informaţi despre ora şi locul de desfăşurare a spectacolului. „Proiectul este dedicat tinerilor liceeni. Am vrut să facem un eveniment public de care să se bucure întreaga comunitate, nu doar tinerii, pentru a scoate în evidenţă portretele realizate de către elevi. De asta am şi realizat proiectarea lor pe Poarta Sărutului. Am dorit să sensibilizăm tinerii cu privire la istoria naţională şi să omagiem în acest fel cei 100 de ani scurşi de la Marea Unire. Cei mici au fost mai atraşi de jocurile de lasere şi de gulguţele cercetaşilor. Ne-am dorit să realizăm un proiect frumos şi cred că am reuşit. Pentru asta le mulţumesc tuturor partenerilor pe care i-am avut alături în acest proiect”, a declarat Adela Vlădoiu.

Întregul spectacol a fost finanţat printr-un proiect de către Primăria Municipiului Târgu Jiu.

Vizualizări: 613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: