Schimb de tineri, printr-un program Erasmus+

În perioada 8-18 noiembrie, la Târgu Jiu va avea loc activitatea principală a proiectului „Young people act”, un schimb de tineri, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+. la care vor participa 60 de tineri din patru ţări, de unde sunt şi organizaţiile partenere proiectului: Grecia (IHNILATES TOU FOTOS), Slovenia (CSOD), Cehia (LUBLA) şi România (Asociaţia Scout Society).

Acţiunea are loc în contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc în Uniunea Europeană în anul 2019. Problemele discutate în proiect sunt: lipsa participării/implicării civice din partea tinerilor; rata scăzută a tinerilor care şi-au exercitat votul la alegerile europene din 2014; lacune în cunoştinţele de ordin electoral deţinute de tinerii care votează pentru prima dată; confuzii în privinţa conştientizării valorilor democratice ale Europei; percepţie greşită faţă de instituţiile europene; lipsa încrederii în construirea unui viitor mai bun pe principiile democraţiei.

Scopul proiectului este de a promova democraţia şi participarea activă a tinerilor în vederea implicării civice a acestora atât în activităţile din comunitatea locală cât şi cea europeană. (A.A.)

Vizualizări: 768

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: