Perdea verde lângă groapa de gunoi

Circa 100 de voluntari au luat parte la acţiunea de plantare de copaci organizată de Clubul Rotary Târgu Jiu. În jurul gropii de gunoi de la marginea oraşului Târgu Jiu au fost plantaţi două sute de stejari şi ceri. O acţiune similară va avea loc şi în primăvara anului viitor.

Acțiunea a avut loc sâmbătă dimineața. Voluntarii au luat lopeţi şi au plantat stejarii lângă groapa de gunoi. În câţiva ani, arborii vor creşte şi vor forma o perdea verde care va putea proteja oamenii din cartierele Bârseşti şi Slobozia de mirosul emanat de gunoaiele de la groapă.

„Ca în fiecare an, în această perioadă, Clubul Rotary Târgu Jiu a marcat acţiunea de plantare. Avem mulţi voluntari. E nevoie şi poate acesta este un prim semn şi ceilalţi locuitori ai municipiului Târgu Jiu ne urmează exemplul”, a transmis Cristi Dăneţ, preşedintele Rotary Târgu Jiu.

Groapa de gunoi a fost deschisă în urmă cu aproape zece ani şi a costat 20 de milioane de euro. În curând, prima celulă trebuie închisă, pentru că este aproape plină. Astfel de acţiuni ar trebui să se repete, este de părere viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor: „Orice plantare de copaci este de folos întregii Terre, mai ales într-o zonă atât de sensibilă unde este un depozit ecologic de deşeuri menajere. Întreg oraşul ar trebui să aibă de jur împrejur un inel verde care să-l protejeze de eventuale poluări”.

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: