Cărbune confiscat de polițiști

Tot mai multe persoane sunt prinse în trafic cu cărbune pentru care nu au acte de proveniență. Polițiștii din Motru au oprit vineri în trafic, pe DJ 671 B Lupoaia, o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani, din comuna Bala, județul Mehedinţi, în timp ce transporta 3.280 kg de cărbune bulgări lignit, fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de lege.

"Polițiștii au procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia, conform Legii  12/1990 R privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț, cu amendă de 5.000 lei şi s-a luat măsura complementară a confiscării a întregii cantităţi de cărbune lignit", arată IPJ Gorj.

Sâmbătă a fost identificat în trafic, pe DJ 673 Drăgotești, un tânăr de 17 ani, din localitate, care conducea un atelaj tractat de o cabalină, în care transporta cantitatea de 920 kg lignit sortat.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că acesta ar fi sustras cărbunele din incinta Carierei Jilț Sud și intenționa să îl transporte la domiciliu. Întreaga cantitate de cărbune sortat a fost restituită, de polițiști, unității prejudiciate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt. (A.M.)

Vizualizări: 1,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: