Cârciumaru: Căsătoriile la Poarta Sărutului trebuie să continue

Controverse din cauza căsătoriilor la Poarta Sărutului. Preşedintele Institutului Cultural Român a declarat că a cerut încă de acum patru ani să nu se mai organizeze cununii la celebra operă brâncuşiană, fiindcă monumentul este funerar şi a fost ridicat în cinstea eroilor căzuţi în Primul Război Mondial. „Atunci le-am spus (nr. autorităţilor locale) oficial, când eram secretat de stat. Trebuie să înţelegem o dată pentru totdeauna că acela este un arc de triumf pentru eroi, pentru cei care s-au jertfit şi sărutul este sărutul de pe urmă”, spune Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român.

Fostul primar Florin Cârciumaru nu este de acord cu această idee şi vrea ca tradiţia căsătoriilor la Poarta Sărutului să continue. „Părerea mea este că e un punct de vedere al dânsului. Din câte ştim, Poarta Sărutului se referă cu totul şi cu totul la altceva. Brâncuşiologii, dacă îi luăm pe fiecare în parte, fiecare are punctul lui de vedere. Eu recomand Primăriei Târgu Jiu să organizeze astfel de evenimente la Poarta Sărutului, pentru că au devenit o tradiţie a oraşului”, a declarat Cârciumaru.

În schimb, viceprimarul Adrian Tudor are o altă opinie. „Cred că este o temă de dezbatere destul de interesantă, pe care eu o voi propune inclusiv Consiliului Ştiinţific care funcţionează pe lângă Centrul «Constantin Brâncuşi»”, spune Adrian Tudor.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: