Cârciumaru: CE Oltenia, împins de PNL spre faliment

Este revoltător modul în care Ministerul Economiei și Energiei, condus de Virgil Popescu, tratează Complexul Energetic Oltenia, susține senatorul PSD Gorj, Florin Cârciumaru.

"In guvernarea PNL, mii de mineri și energeticieni au fost trimiși acasă în șomaj tehnic, grupurile energetice au fost oprite, iar ministrul Virgil Popescu vorbește numai de restructurări pentru următoarele luni. În conducerea CE Oltenia au fost aduși "specialiști" PNL care asistă și accepta tacit importurile masive de energie", acuză Cârciumaru.

Potrivit senatorului de Gorj, înainte să intre la guvernare, liberalii criticau vehement politica ALDE - PSD de la CE Oltenia și anunțau peste tot că PNL deține soluția salvatoare pentru această companie energetică. "În realitate, PNL a făcut cu totul altceva! A adus Complexul în pragul falimentului, din moment ce ministrul Virgil Popescu nici măcar nu a încercat să ajute societatea națională, să găsească fonduri sau alte soluții pentru înapoierea în timp legal a ultimului împrumut acceptat de Comisia Europeană. Din start, ministrul PNL s-a preocupat doar de planul de restructurare a companiei și de schimbarea șefilor", mai arată Cârciumaru.

Senatorul anunță că în următoarele zile îl va interpela pe ministrul Virgil Popescu privind soarta CE Oltenia, dar și a altor societăți naționale aduse de PNL pe marginea prăpastiei, în dour șase luni de guvernare. "Împreună cu Mihai Weber și Scarlat Iriza, vom avem întâlniri și cu sindicatele din minerit și energie pentru că nemulțumirile oamenilor din cariere și termocentrale s-au acutizat, iar salariații au ajuns la limita răbdării cu acest guvern de amatori", mai transmite senatorul de Gorj.

Vizualizări: 2,766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: