Avertismentul autorităților din Gorj: Al doilea val poate să fie mai grav

Autoritățile din județul Gorj fac un nou apel către gorjeni să respecte regulile impuse prin ordonanțele militare, dar și restricțiile ce vor urma după 15 mai. „Există riscul să vină un al doilea val care să fie mult mai grav față de ce s-a întâmplat în aceste 11 săptămâni”, a fost avertismentul președintelui Consiliului Județean Gorj.

Chiar dacă restricțiile se vor mai relaxa din 15 mai, tot vom fi nevoiți să respectăm anumite reguli astfel încât să nu ne infectăm cu Covid 19. O spune Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, care atrage atenția că ar putea urma valul doi și ar putea fi mai grav decât ce s-a întâmplat până acum.  „Vor fi anumite interdicții pe care vom trebui să le respectăm. Există riscul să vină un al doilea val care să fie mult mai grav față de ce s-a întâmplat în aceste 11 săptămâni. Toate măsurile le vom comunica atunci când vom avea actul normativ prin care se declară starea de alertă după data de 15 mai”, a spus Cosmin Popescu.

Președintele Consiliului Județean Gorj s-a declarat mulțumit și de modul în care primarii au pus umărul la prevenirea îmbolnăvirilor și chiar au semnalat oameni care nu respectau izolarea sau carantina. „Avem o colaborare foarte bună cu marea majoritate a primarilor. Ne-au ajutat cu cei care au anunțat oameni care s-au întors din străinătate. Vă dau și un exemplu. Dacă domnul primar nu ne anunța prezența unei persoane care fugise dintr-un centru de carantină din Arad, am izolat opt persoane și le-am dus în carantină. Una dintre ele a fost depistată pozitiv. Vă imaginați ce se întâmpla dacă se plimba prin Aninoasa sau prin localități din jur 14 zile?”, s-a întrebat Cosmin Popescu, la Emi TV.

Vizualizări: 4,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: