Guvernanții promit că vom găsi măștile de 9 bani la doi lei

9 bani, atât costa înainte de pandemie o mască simplă, chirurgicală. După ce au apărut primele cazuri de Covid-19 și lumea a început să le cumpere, prețul a ajuns la 5-7 lei, uneori și zece lei, din cauza speculanților, nu pentru că ar fi crescut costul de producție. Cererea a rămas mare, dar și oferta a crescut, pentru că și China a reluat producția, dar și în România a început producția de măști chirurgicale.

De la data de 15 mai, purtarea acestora va deveni obligatorie în spații publice închise, anunță guvernul. Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, promite că vom găsi aceste măști la 2 - 2,5 lei. Adică o mască de unică folosință, care nu poate fi purtată mai mult de trei ore, vara nici măcar atât, va costa cât două pâini. Asta deși costul de producție a rămas probabil de câțiva bani, cel mult zeci de bani.

“Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor. Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii. Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a spus ministrul Virgil Popescu, la Digi 24.

Președintele Iohannis a anunțat că purtarea măștilor ar putea fi obligatorie până la finalul anului. Oricâți bani și-au propus unii să facă din asta, este puțin probabil ca o familie să aloce sute de lei pe lună pentru măști, semn că vor avea căutare cele care pot fi spălate.

Vizualizări: 1,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: