Prefectul de Gorj, despre testarea șefilor județului: Nu au fost motive

"Nu au fost motive pentru a fi făcute teste pentru Covid 19 șefilor județului". O spune prefectul Cristinel Rujan, după ce s-a invocat ideea că aceștia ar fi intrat în contact cu managerul spitalului, Dumitru Vienescu, la care a fost confirmat noul tip de coronavirus. Au fost izolați și testați doar angajații spitalului, a mai transmis Rujan.

Într-o intervenție telefonică la Radio Infinit, prefectul de Gorj a fost întrebat dacă a fost testat cineva din conducerea județului pentru Covid 19.  „Nu, pentru că nu au fost motive pentru a fi realizate teste”, a fost răspunsul lui Rujan.

Totul după ce s-a vehiculat că Dumitru Vienescu a intrat în contact cu toți șefii județului chiar după ce ar fi fost infectat cu Covid 19. Prefectul le-a transmis angajaților din spital că trebuie să respecte toate regulile de protecție împotiva virusului și nu au cum să fie infectați.  „Medicii au motive să fie îngrijorați întrucât ei sunt plasați în prima linie în gestionarea acestui nou coronavirus. Dacă medicii și restul personalului din cadrul spitalului respectă rigorile de echipare și acele proceduri și protocoale stabilite deja, atunci sigur că nu pot apărea probleme la nivelul spitalului. În condițiile în care, unele persoane, la nivelul spitalului, cum de altfel s-a și întâmplat în cazul unei doamne infirmiere, nu sunt respectate rigorile acestea, prevăzute de ordine ale ministrului Sănătății, atunci oricând poate să apară un astfel de caz”, a mai spus prefectul.

Focarul din spital ar fi pornit de la o infirmieră care s-a infectat de la concubin. Așa a fost declanșat lanțul îmbolnăvirilor din spital, suspectează autoritățile. „De aici încolo, este vorba doar de anchetă epidemiologică. Aceste anchete sunt realizate de medici epidemiologi fie din spital, în cazul personalului medical și administrativ, fie de către DSP în cazul altor persoane care nu sunt într-un raport juridic de muncă sau pacienți în cadrul spitalului. Epidemiologii fac anchete epidemiologice și dispun care sunt persoanele considerate contacte și ce reprezintă un contact în raport cu metodologia Ministerului Sănătății. Nu au fost respectate toate rigorile la nivelul aparatului administrativ și, ca atare, a putut să intre acest nou coronavirus în zona administrativă a spitalului și, prin doamna infirmier, și în alte zone”, a încheiat Cristinel Rujan.

Vizualizări: 1,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: