Prefectul Rujan: Domnul doctor Neagu nu este medic epidemiolog

Prefectul județului Gorj pare să fi fost deranjat de postarea medicului chirurg Valentin Neagu, care a solicitat din nou să fie testate toate cadrele medicale din spital. Medicul a spus că managerul Dumitru Vienescu, testat pozitiv pentru Covid 19, ar fi intrat în contact cu toată conducerea județului. Cristinel Rujan nu a avut prea multe de comentat pe subiect, dar a subliniat că “domnul doctor Neagu nu este medic epidemiolog”.

“A explodat bomba! Contacții managerului sunt de la vârful DSP, consiliului judetean, prefecturii, epidemiologii spitalului, etc. Nume grele...”, a fost postarea pe Facebook a medicului chirurg Valentin Neagu care a aprins spiritele.

Invitat să comenteze solicitarea medicului, ca toate cadrele din spital să fie testate în urma descoperirii focarului de Covid 19, prefectul județului Gorj s-a limitat în a transmite că anchetele sunt realizate de medici epidemiologi, nu de autorități. “Realitatea este că domnul doctor Neagu nu este medic epidemiolog! Orice medic trebuie să-și desfășoare activitatea în conformitate cu limitele competențelor sale și, dacă nu are elemente pe care să-și fundamenteze aceste afirmații, acestea nu devin decât niște alegații. Ca atare, nu trebuie să afirmăm lucruri despre care nu știm pentru că nu avem elemente concrete în acest sens. Atât am de spus referindu-mă la ceea ce s-a afirmat cu privire la Prefectura Gorj”, a declarat Cristinel Rujan, la Radio Infinit.

Prefectul a adăugat că au fost testate 65 de cadre medicale din spital până acum. „Au fost testate toate persoanele considerate contacți în cadrul anchetei epidemiologice. Nu prefectul face ancheta, ci DSP. Au fost realizate 65 de teste la nivelul personalului medical. Au fost prelucrate în cadrul laboratorului de genetică și unele probe au fost trimise și în alte centre, pentru a avea o variantă, să zicem, oficială a acestor rezultate”, a mai spus Rujan.

Cifrele oficiale, transmise de Direcția de Sănătate Publică Gorj, vorbesc de cinci angajați ai spitalului la care a fost confirmată infecția cu Covid 19.

Vizualizări: 2,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: