Cârciumaru cere schimbarea bustului lui Sergiu Nicolaescu, donatorul refuză

Dorinţa primarului din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, de a se înlocui bustul lui Sergiu Nicolaescu nu se va îndeplini. Reprezentanţii Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF) i-au transmis şefului administraţiei locale că acest lucru nu se va întâmpla şi că va trebui să se consoleze cu cel existent.

Discuţiile au apărut în urmă cu o mai bine de o săptămână, când autorităţile locale au dezvelit bustul închinat marelui regizor, actor şi scenarist Sergiu Nicolaescu, odată cu împlinirea la un an de la redeschiderea cinematografului care-i poartă numele. Atunci s-a creat un mare scandal, chiar la nivel naţional, dat fiind faptul că cel întruchipat pe bust nu seamănă cu artistul. Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a declarat după acest eveniment că va cere Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, care a donat bustul, să-l înlocuiască. Deşi edilul a fost primul care nu a găsit această asemănare, declarând chiar că acesta a fost şi motivul pentru neprezentarea sa la ceremonia de dezvelire, spune acum că a motivat decizia de înlocuire ca urmare a faptului că cetăţenii vor acest lucru. „Legat de bustul lui Sergiu Nicolaescu, eu am sugerat într-o emisiune şi la telefon celui care s-a ocupat de acest lucru că bine ar fi ca într-o lună, ca în două luni, ca în trei luni, să ia o hotărâre în acest sens, să refacă busul lui Sergiu Nicolaescu fără ca cineva să se supere. În sensul că dumnealor susţin din punctul de vedere al specialiştilor că este bine, dar eu am spus tot aşa de bine şi opinia publică susţine că nu seamănă cu Sergiu Nicolaescu”, a declarat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. 

Rămâne „în picioare” actualul bust

Primarul spune că a încercat să-i convingă pe cei de la UARF să înlocuiască bustul. I-au transmis că acest lucru nu se va întâmpla. „Ei mi-au motivat că este executat de un specialist şi că acolo nu se pune bustul unui comisar sau bustul nu ştiu cărui rol interpretat de Sergiu Nicolaescu, dar tot aşa de bine eu le-am spus că opinia publică nu este de acord cu ce s-a făcut şi că este bine să se gândească în acest sens. La solicitare, discuţia a fost la telefon, mai mult de 90% a fost răspunsul că nu se va ajunge niciodată la înlocuire pentru că este realizat de specialişti şi pentru că ei susţin specialiştii”, a mai spus primarul Florin Cârciumaru.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: