CEO n-are bani de prime din cauza CET Brăila

Deputatul PSD Mihai Weber a comentat pe seama problematicii acordării bonusurilor de sfârşit de an pentru mineri şi energeticieni. Conform parlamentarului, trebuie reanalizată situaţia economică a CE Oltenia, dat fiind faptul că au apărut cheltuieli neprevăzute precum plata sumelor impuse în urma litigiilor CET Brăila. Se vorbeşte de contracte păguboase, pe care trebuie să le suporte acum complexul odată cu preluarea celor două grupuri de la Electrocentrale Grup Brăila.

Practic, Complexul Energetic Oltenia este bun de plată pentru nişte contracte păguboase moştenite de la foştii proprietari de la CET Brăila. Acesta ar fi unul dintre impedimentele pentru care nu se ia o decizie în privinţa primelor de sărbători. „Sunt probleme specifice, au venit tot felul de presiuni şi de plăţi acum. S-a preluat de complex şi CET-ul Brăila şi automat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti care trebuie puse în practică, e o hotărâre prin care trebuie să restituie nişte bani, nişte sponsorizări ilegale, nişte bani care au fost atribuiţi necorespunzător. Apărând toate aceste cheltuieli, trebuie reanalizată economic situaţia. Dacă situaţia permite, pentru că am discutat, eu sunt convins există deschidere şi că vor fi date prime”, a declarat deputatul PSD Mihai Weber. 

Parlamentarul ar fi avut discuţii cu conducerea CE Oltenia pe problematica bonusurilor de sfârşit de an, iar problema CET Brăila nu ar fi singurul impediment pentru neacordarea primelor. „Am discutat chiar joi şi am întrebat. Ei vor, dar trebuie să stea în picioare, adică să aibă şi susţinerea economică. Au fost nişte majorări de salarii acum câţiva ani şi acum trebuie să le dea înapoi, nu ştiu câte milioane de om, care au fost declarate nelegale. Sunt sponsorizările ce s-au atribuit către clubul Pandurii, o parte din ele, sunt nişte sume destul de mari şi trebuie reanalizată situaţia”, a precizat deputatul Mihai Weber.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: