Decizia privind Calea Eroilor, amânată prin intervenţia GAIP

Proiectul privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Căii Eroilor a fost scos ieri de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local. Motivul este primirea a două sugestii venite din partea cetăţenilor şi a fost luată decizia amânării proiectului pentru analizarea propunerilor. Votul consilierilor ar fi putut da undă verde demolării unor case cu valoare istorică pentru înfiinţarea unui supermarket.

Aprobarea Planului Urbanistic Zonal a fost amânată de municipalitate pentru anul viitor. În şedinţa consiliului local de ieri nu s-a mai discutat despre acest fapt ca urmare a unor sugestii venite pe ultima sută de metri. Municipalitatea spune că a transmis aceste propuneri celor care au făcut acest PUZ, care, la rândul lor trebuie să dea curs acestor recomandări. “Am luat hotărârea să fie scos de pe ordinea de zi pentru că după ce au avut loc comisiile, ultima zi în care s-a discutat în comisii a fost joi, vineri au apărut sugestii, idei care să ajungă la cei care s-au ocupat de PUZ. În cazul de faţă, cea mai bună soluţie a fost practic să se amâne hotărârea de consiliu până când specialiştii se uită şi pe sugestiile care au apărut. Sunt două sugestii. S-a hotărât la ultima dezbatere ca în termen de 10 zile să vină cine doreşte cu sugestii. Exact la final au venit câteva adrese”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.  

Organizaţia neguvernamentală Grupul de Acţiune în Interes Public (GAIP), condusă de jurnalistul Narcis Daju, a trimis Primăriei Târgu Jiu o propunere de extindere a zonei de protecţie a Bibliotecii Judeţene, cu includerea caselor de pe str. Gen. Magheru nr. 3 şi nr. 5. Preşedintele GAIP susţine că lăsarea acestor case în afara zonei de protecţie permite continuarea distrugerii caracterului arhitectural al zonei, deja afectat de intervenţiile din perioada comunistă.

Rămâne de văzut dacă votul consilierilor locali într-o şedinţă care va avea loc cel mai devreme anul viitor va mai putea schimba ceva. Asta pentru că, între timp, ansamblul ar putea fi inclus în patrimonial UNSECO, lucru care ar îngrădi posibilităţile de a demola imobilele respective. 

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: