Cârciumaru: Clubul Pandurii nu stă în Narcis Răducan

Acţionarii Pandurii au ajuns la concluzia că insolvenţa este singura soluţie pentru salvarea echipei. Decizia va fi oficializată în şedinţa AGA de vineri. Asta în ciuda ameninţărilor preşedintelui Narcis Răducan cu părăsirea clubului. În timp ce preşedintele Consiliului Judeţean speră ca Răducan să rămână lângă echipă şi în cazul insolvenţei, primarul municipiului Târgu Jiu spune că Pandurii nu stă în Răducan.

Acţionarii Pandurii au adus experţi în insolvenţe la şedinţa AGA de miercuri, pentru a convinge conducerea echipei că insolvenţa este singura soluţie pentru salvarea echipei. Florin Cârciumaru, reprezentantul Primăriei Târgu Jiu în AGA Pandurii, spune că decizia se va oficializa în şedinţa de vineri. „Am invitat în AGA specialiştii care să explice care e situaţia actuală a echipei şi care e soluţia de viitor. Specialiştii au spus că soluţia de viitor este ca, în cel mai scurt timp, echipa să ceară intrarea în insolvenţă. Asta este soluţia, soluţia va fi aprobată în AGA. Toţi ne dorim salvarea echipei, iar această intrare în insolvenţă este cea care salvează echipa ţinând cont de situaţia actuală a echipei”, a declarat Florin Cârciumaru.
Edilul local crede că se încearcă a se învinovăţi primăria şi Consiliul Judeţean pentru situaţia Pandurii. „Nu ştiu cine vrea să arunce cu noroi în Primăria Târgu Jiu. Nu este adevărat că primarul sau preşedintele Consiliului Judeţean îşi doresc ca echipa să intre în insolvenţă. Suntem oameni care am iubit şi iubim sportul. Îmi pun întrebarea de ce la Dinamo se poate redresa clubul prin insolvenţă, de ce la CFR se poate, iar la Târgu Jiu nu? Părerea mea este că oamenii nu sunt informaţi corect privind insolvenţa”, a precizat Cârciumaru. Acţionarii dau asigurări că jucătorii nu vor avea nimic de pierdut din cauza insolvenţei. Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că insolvenţa este o formă de protecţie. „Insolvenţa nu este de speriat, e o formă de protecţie şi de reorganizare, protecţie care a fost aplicată la multe cluburi din ţară şi care a funcţiona. E o formă care permite continuarea activităţii cu asigurarea resurselor financiare pentru viitor, pentru plata drepturilor salariale şi aceea eşalonare, care se produce ca urmare a reorganizării, către bugetul statului. Este o formulă care permite ca echipa să continue pe primul eşalon al ţării fără să fie depunctată”, a declarat Cosmin Popescu.

„Nu e fair play ca Răducan să dea bir cu fugiţii”
În ciuda ameninţărilor lui Răducan că va părăsi clubul, dacă se va intra în insolvenţă, Cârciumaru crede că demisia acestuia nu va afecta echipa. „Nu este o problemă dacă domnul Răducan va pleca. Acest oraş nu stă nici în Cârciumaru ca primar şi nici echipa Pandurii n-a stat şi nici nu va sta în Narcis Răducan. Este o valoare în domeniu, dar nu putem să blocăm situaţia. Dacă nu vrea să rămână lângă echipă, e treaba dumnealui”, a declarat Florin Cârciumaru. Acesta spune că nu înţelege poziţia lui Răducan vizavi de insolvenţă. „Îmi pare rău că domnul Răducan are poziţia care o are pentru că până la urmă este preşedintele clubului, iar dumnealui trebuie să înţeleagă primul că actuala situaţie financiară nu poate permite alt sistem, altă modalitate de redresare”, spune Cârciumaru. Primarul municipiului Târgu Jiu apreciază însă poziţia lui Petre Grigoraş, care spune că va rămâne alături de echipă. „Îl felicit pe domnul Grigoraş pentru atitudinea pe care a avut-o şi o are. A da bir cu fugiţii la prima greutate pe care o are în faţă nu este sportiv, nu este fair play, nu este corect. Nu trebuia să facă această declaraţie, dar poate că şi domnul Răducan va reflecta şi va rămâne lângă echipă”, spune Cârciumaru.

Vizualizări: 1,843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: