Cârciumaru: Dan Diaconescu a terorizat Insuliţa, câte aprobări să-i mai dau?

Preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru a făcut declaraţii dure ieri împotriva lui Dan Diaconescu, la întâlnirea pe care a avut-o aseară la restaurantul Anna Events de pe Insuliţă cu pensionarii. În prezenţa lui Victor Ponta, Cârciumaru s-a dezlănţuit şi a spus că Dan Diaconescu „este înconjurat numai de aurolaci şi de oameni de cea mai joasă speţă” şi că „merită să fie dat afară din oraş”. Cârciumaru a spus că tot oraşul trebuie să meargă duminică la vot, pentru ca Ponta să câştige cu 80%.

Cârciumaru s-a dezlănţuit ieri pe Insuliţă, în prezenţa a câteva sute de pensionari, invitaţi la întâlnirea cu Victor Ponta. „Mă doare sufletul că doi indivizi de la Bucureşti au venit să ne ponegrească oraşul, ne jignesc că suntem săraci, că nu am mai văzut spectacole, nu am mai văzut brazi. În ultima lună de campanie, 99% dintre târgujienii cu care am vorbit m-au rugat să scot oraşul din mizeria la care este supus seară de seară. Veniţi în număr mare la vot să le dăm o lecţie”, a spus Cârciumaru.

Acesta este revoltat că îl face ciocoi unul care de trezeşte la 10 dimineaţa, oră la care el este sătul de muncă. „De o lună eu, domnul Călinoiu, domnul Caragea şi toţi oamenii care vor să menţină ordinea în acest oraş au fost terfeliţi”, a mai spus Cârciumaru.

DD, acuzat că a vrut să dărâme primăria

Primarul Florin Cârciumaru a mai spus că Dan Diaconescu a vrut să dărâme primăria luni seara, pentru că nu a primit autorizaţie să mai facă spectacole pe insuliţă în această săptămână. „I-am dat cinci aprobări până acum, câte să-i mai dăm. A terorizat Insuliţa, a terorizat oraşul, nu se mai poate”, a spus Cârciumaru.

De fapt, primarul i-a interzis lui Dan Diaconescu şi spectacolul de 1 decembrie, dar Tribunalul Gorj i-a anulat decizia. DD a mai cerut aprobare pentru un spectacol pe 5 decembrie şi a fost refuzat pe motiv că un alt partid organizează spectacol, a cerut pe 6 apoi pe 7 decembrie şi a fost refuzat din acelaşi motiv.

Interesant este că partidul care a „închiriat” Insuliţa în această săptămână este PRM, care nici nu s-a văzut în această campanie. Liderul organizaţiei, Gheorghe Bucălăete, a obţinut autorizaţie de la autorităţile locale pentru a organiza mâine şi poimâine două spectacole pe insuliţă, ambele urmând să înceapă tot la ora 14.00, ca şi cele organizate anterior de Dan Diaconescu. Bucălăete recunoaşte că nu va avea pe scenă vedete de talia celor aduse la Târgu Jiu de „domnul Dan”, dar e convins că lumea va veni şi la el pentru a urmări spectacolele. „Nu avem bani să ne permitem o Shakira, aşa cum am auzit că zicea Dan Diaconescu că vrea s-o aducă la Târgu Jiu, dar vom apela la copii talentaţi din oraş, care vor interpreta şi muzică populară şi uşoară şi sunt sigur că lumea va aprecia şi acest gen de spectacole”, spune Bucălăete. Legea nu permite implicarea copiilor în campania electorală, astfel că Bucălăete trebuie să caute totuşi artişti cu majorat.

Spectacolele lui Bucălăete sunt organizate chiar în perioada în care premierul Victor Ponta se află la Târgu Jiu şi, evident, are nevoie de „linişte” pe final de campanie electorală.

Opt membri PP-DD, amendaţi de jandarmi

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai primeşte încă o „lovitură” de la autorităţile care nu i-au dat aprobare pentru noi spectacole. Pentru că a protestat în faţa Primăriei, luni seara, împreună cu alţi colegi de-ai săi de partid, acesta şi ceilalţi nemulţumiţi s-au ales cu amenzi pentru că nu ar fi respectat legislaţia electorală în vigoare. „În data de 3 decembrie a.c., începând cu ora 16:40, persoanele în cauză, nemulţumite de faptul că autorităţile locale nu au aprobat cererile depuse de o formaţiune politică pentru organizarea a două manifestări cu caracter electoral, s-au deplasat în faţa Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, unde au protestat fără ca această adunare publică să fi fost declarată în prealabil”, a comunicat ieri IPJ Gorj, amenzile, de câte 1000 de lei de persoană, fiind aplicate pentru 8 membri PP-DD de către Jandarmerie.

Dan Diaconescu spune că a mers la primărie pentru a cere explicaţii, nu pentru a protesta, dar nu a fost lăsat să intre. Viceprimarul Aurel Popescu şi secretarul Elena Ungureanu au preferat să iasă ei la uşa primăriei, pentru a-l trimite pe candidat la plimbare.

„Îl dăm pe Victor Ponta pe biscuiţi?”

Florin Cârciumaru  a mai spus că locurile de muncă şi investiţiile pot fi făcute numai de un om mare. „Îl avem în mână, Victor Ponta este un om mare, îl dăm pe biscuiţii lui Dan Diaconescu? Să scoatem tot Târgu Jiul duminică la vot! Victor Ponta trebuie să câştige cu 80%”, a spus Cârciumaru, care consideră că premierul nu ar avea suficientă legitimitate cu 55-60%.

Candidatul Ponta a fost însă extrem de relaxat. „Dan Diaconescu nu ştie ce-l aşteaptă dacă l-a enervat pe primar. Nu o să-l aleagă nimeni şi nici nu o să mai calce prin Târgu Jiu după aceste alegeri. E bine că-i dăm o lecţie, că începuse să uite de unde a plecat”, a spus Ponta, care a adăugat că îl va trimite pe DD după Elodia.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: