Şucăreală electorală între suporterii PP-DD şi USL din Obreja

Alegătorii unuia dintre cele mai sărace cartiere din Colegiul 6 Târgu Jiu au fost ieri la un pas de a se părui în stradă pentru a-şi arăta devotamentul faţă de unul sau altul dintre candidaţii de aici, conflictul iscat de la o scandare de „Sus” sau „Jos” cutare candidat fiind aplanat la timp de forţele de ordine.

Poliţiştii şi jandarmii au intervenit la timp, înainte ca ţiganii, înfierbântaţi de pasiunile electorale pe care le au, să îşi dea în cap, deşi unul dintre combatanţi a plecat cu o maşină pentru a se duce la spital. Acesta nu a mai ajuns la unitatea sanitară, dar, în cele din urmă, a depus plângere pentru lovire faţă de un adversar de-al său, care va trebui să dea cu subsemnatul la Poliţie, mai ales dacă victima îşi scoate un certificat medico-legal.

„Ăştia de sunt cu Ponta lucrează la primărie”

Şucăreala din Obreja a început în jurul prânzului, când un fan al lui Victor Ponta a trecut prin cartier cu goarna şi a început să strige că-l votează duminică pe premier. Cartierul este destul de „roşu” dacă ne luăm după afişajul de pe stâlpi şi garduri, ca şi restul oraşului, dar asta nu i-a împiedicat pe unii dintre susţinătorii lui Dan Diaconescu să iese pe stradă şi să spună că ei vor o schimbare, pe motiv că s-au săturat decât „au furat ăştia”. Şi, astfel, a început o „dezbatere” electorală care s-a finalizat cu îmbrânceli şi înghionteli, dar şi cu sosirea forţelor de ordine la faţa locului.

După ce poliţiştii şi jandarmii au ajuns în Obreja combatanţii păreau să nu ştie că acolo s-ar fi întâmplat ceva, dar a fost suficient ca susţinătorii lui Dan Diaconescu să spună că vor schimbare, că şi fanii lui Victor Ponta au început să vorbească despre „circul OTV-istului”. „Ăştia de sunt cu Ponta lucrează la Primărie, la Biroul pentru Romi. Ei iau totul de acolo, ajutoare, pachete, bani, tot ce vine şi pentru noi, iar noi rămânem amărâţi. Vrem o schimbare, să vină domnul Dan Diaconescu, să dea jos cu ei de acolo că prea şi-au bătut joc de noi. Când e cu Zilele Romilor ei iau banii, mănâncă şi beau pe Insuliţă, iar noi ne uităm”, spunea o ţigancă destul de supărată.

„Domnul Cârciumaru este tatăl nostru”

Susţinătorii premierului spuneau, în schimb, că îl vor pe Ponta pentru că ştiu că este „de-al primarului”, ţiganii având numai cuvinte de laudă despre edilul care le-a asfaltat străzile, le-a introdus canalizare şi le oferă şi ajutoare. Chiar în timpul scandalului maşina de la salubritate golea de zor europubelele din cartier, ceea ce era de neconceput cu câţiva ani în urmă. „Uitaţi-vă şi dumneavoastră cum ne-a schimbat în bine domnul primar cartierul. Domnul Cârciumaru este tatăl nostru şi de aceea îl votăm pe domnul Ponta pentru că este cu domnul primar. Ăştia care sunt cu Dan Diaconescu sunt nişte lepre, nu lucrează, nu fac nimic, stau toată ziua degeaba”, spunea o ţigancă revoltată, conflictul de ieri stingându-se după vreo două ore în care fiecare dintre tabere şi-a aşteptat în zadar candidatul preferat să ajungă în mijlocul mulţimii.

Nici Dan Diaconescu şi nici Victor Ponta nu s-au implicat în scandal, dar au făcut-o susţinătorii lor, acum pe final de campanie, când spiritele sunt mult mai încinse.

Vizualizări: 187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: