Dan Diaconescu, amendat din cauza Annei Lesko

Jandarmii au aplicat sâmbătă o amendă de 5.000 de lei după spectacolul organizat de Dan Diaconescu pe Insuliţă, pe motiv că s-a depăşit cu mult timpul declarat. Mai mult decât atât, pe parcursul a două ore, spectacolul de pe Insuliţă s-a suprapus cu cel din Piaţa Prefecturii. Anna Lesko şi Jean de la Craiova i-au făcut concurenţă după ora 18.00 lui Ştefan Bănică jr.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că organizatorul unei manifestări cultural-artistice cu caracter electoral, desfăşurată pe insuliţa râului Jiu din municipiul Târgu-Jiu, nu a respectat orele de desfăşurare a adunării publice. "În fapt, manifestarea a fost autorizată a se desfăşura între orele 14:00 – 18:00, însă aceasta s-a prelungit până la ora 20:14. Organizatorul manifestării a fost sancţionat de către jandarmii din cadrul I.J.J. Gorj, pentru încălcarea prevederilor art. 26 lit. b din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu amendă în valoare de 5.000 lei", se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.

Este vorba de spectacolul organizat sâmbătă de PP-DD pe Insuliţă începând cu ora 14.00 şi care ar fi trebuit să se termine la ora 18.00, când Ponta şi Cârciumaru aveau programată aprinderea luminilor de sărbători în centrul municipiului. Aprinderea luminilor pe centru a fost amânată mai bine de o jumătate de oră, timp în care pe Insuliţă era foc de artificii, după care show-ul a continuat cu Anna Lesko şi Jean de la Craiova. În faţa prefecturii a fost un spectacol organizat de primărie sau de USL (nimeni nu a dat un răspuns clar până în prezent) cu Ştefan Bănică jr.

Ziua s-a terminat fără incidente. Reamintim că Primăria Târgu Jiu a interzis spectacolul PP-DD de pe Insuliţă din 1 decembrie, pe motiv că nu pot fi organizate manifestări electorale de Ziua Naţională, asta deşi „surpriza premierului Ponta” era tot un spectacol, cel cu Ştefan Bănică jr. Tribunalul Gorj a anulat decizia primarului, iar cele două manifestări au fost organizate în paralel, fără incidente.

SALVARE

Interesant este că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj a refuzat să pună la dispoziţia PP-DD o ambulanţă, contra cost, pentru spectacolul de sâmbătă. PP-DD a făcut apoi contract cu o firmă privată, care a anulat ulterior înţelegerea, pe motiv că nu vrea să îşi piardă contractele cu spitalele. În cele din urmă o firmă de la Craiova a pus la dispoziţia organizatorilor o ambulanţă, fără prezenţa căreia o manifestare nu ar fi legală.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: