Cârciumaru, mustrat de cetăţeni în timpul dezbaterii bugetului local

Sute de oameni au participat ieri la dezbaterea bugetului local al municipiului Târgu Jiu ce a avut loc ieri la sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”. Unul dintre târgujienii aflaţi în sală l-a „urecheat“ pe edilul din oraşul lui Brâncuşi deoarece calcă iarba de la Coloana Infinitului... într-un spot publicitar.

Autorităţile publice locale au încercat să expună cetăţenilor planul de investiţii pe anul 2010 dar au făcut referire şi la principalele domenii care „înghit” cei mai mulţi bani de la bugetul local. „În cadrul acestei dezbateri veţi vedea ce ne-am propus să facem cu banii de la bugetul local, care sunt investiţiile pentru anul 2010, cum vor fi ei repartizaţi şi aşteptăm şi sugestiile dumneavoastră atât aici cât şi la sediul primăriei. Un singur lucru este de precizat, niciodată nu se vor cheltui mai mulţi bani decât se încasează”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul oraşului Târgu Jiu.

Renovarea primăriei în 2010

Bugetul de anul acesta este în valoare de 2.000 de miliarde de lei şi investiţii principale vor fi făcute în învăţământ, sănătate, locuinţe sociale dar şi transporturi. Numai învăţământului i-au fost distribuite 247 de miliarde de lei pentru investiţii în eficientizarea sistemului de încălzire, montarea panourilor solare, construirea unor cămine şi cantine şcolare precum şi noi grădiniţe şi săli de sport în timp ce transporturilor li s-a repartizat suma de 174 de miliarde şi vizează modernizarea gării CFR precum şi achiziţia unor mijloace de transport moderne. Cei mai puţini bani i-au fost repartizaţi autorităţii locale, 10 miliarde, pentru renovarea clădirii primăriei Târgu Jiu.

Tăbliţa buclucaşă

Dezbaterea nu a fost una lipsită de momente acide unul dintre ele fiind acela în care un cetăţean îi atrage atenţia primarului Cârciumaru că apare călcând iarba din parcul de la Coloana Infinitului într-un spot publicitar deşi, chiar el a pus plăcuţe prin care este interzis acest lucru. Primarul a explicat că acele tăbliţe nu ar mai trebui luate în seamă. „Bugetul este bine întocmit dar, domnule primar uitaţi-vă bine pe unde mergem că tot ce s-a făcut, pavimente, asfalt se distrug imediat. Şi vreau să vă atrag atenţia să nu mai călcaţi iarba din parcul de la Coloană că aşa apăreţi într-un spot publicitar”, a mărturisit un cetăţean prezent la dezbatere. Răspunsul primarului a fost prompt. „ Vreau să vă spun că am mai spus la mulţi povestea cu călcatul pe iarba verde. În America şi Europa nu mai este valabilă această tăbliţă cu interzis călcatul pe iarbă iar la noi este foarte dificil pentru că iarba din jurul Coloanei blochează accesul la ea. De aia mă vedeţi călcând pe iarbă pe la Coloană”, a declarat Florin Cârciumaru.

Nici primarul nu s-a lăsat mai prejos şi a profitat de moment pentru a-şi certa colegii din primărie pentru emoţiile avute pe perioada dezbaterii. „Îmi cer scuze dacă pe undeva au fost sincope, colegii mei au mai sărit câte un capitol important probabil din cauza emoţiilor”, a adăugat primarul oraşului Târgu Jiu.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: