Cârciumaru: Regulamentul are multe scăpări. Trebuie îmbunătăţit sau anulat!

Ordinul lui Florescu instituie o monitorizare drastică a tuturor persoanelor care intră în Palatul Administrativ. Ziariștii nu mai au voie să filmeze acolo unde doresc ei și, ceea ce îi surprinde și pe politicieni, și ei trebuie să se treacă într-un registru special.

Parlamentarii, de exemplu, dacă vin după program, adică inclusiv sâmbăta sau duminica, trebuie să se înscrie în registru, acolo fiind notate și persoanele cu care se întâlnesc. Mai rămân de scos interceptările eventualelor discuții și, astfel „dosarul” e gata, monitorizarea fiind mai drastică decât cea făcută de fosta Securitate. Florin Cârciumaru spune că va avea o discuție cu Florescu, discuție pe care a dorit să o poarte și luni, numai că prefectul nu a fost la birou.

„Trebuie să discut cu domnul prefect să facem o dezbatere, să discutăm cu toate instituțiile și cetățenii. De când funcționează acest regulament sunt aspecte care îngreunează regulamentul în Prefectură. Am sesizat aspectele acestea, au venit cetățeni nemulțumiți la mine și vreau să am o discuție foarte serioasă cu dl. prefect și dl. președinte al CJ Gorj. Nu am discutat cu dânsul la telefon, dar o să-l sun și o să văd ce este de făcut. Din toate punctele de vedere, așa cum prezentați dumneavoastră, e clar că regulamentul are multe scăpări și trebuie îmbunătățit sau mers până acolo încât să fie anulat”, spune senatorul. Cârciumaru și-a adus aminte că de 20 de ani au tot fost discuții despre un astfel de ordin, cel mai înfocat susținător fiind, la vremea sa, Nicolae Mischie. Cu un deceniu și jumătate în urmă, fostul președinte al CJ Gorj declara că vrea să fie informat și dacă o pasăre intră în județul condus de el, nu doar un ministru sau orice alt politician.  Între timp, la intrarea în Prefectură, pe poarta A, lângă scara principală, sunt depozitate scări ale zugravilor, un mop, o bicicletă, o măsuță pentru băut cafele, imaginea fiind în total contrast cu „respectul” pe care îl invoca Florescu în momentul în care a stabilit codul pentru vestimentația obligatorie în instituție...

Vizualizări: 1,334

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: