Primul pas al liberalilor pentru a contesta ordinul lui Florescu

Filiala județeană a PNL Gorj a făcut luni primul pas din seria celor care trebuie parcurși pentru a putea contesta în instanță ordinul emis de prefectul Ciprian Florescu cu privire la accesul în Palatul Administrativ. Avocatul Gigi Pecingină a venit în prima parte a zilei și a cerut să meargă la șefii Prefecturii pentru a-i anunța că începe demersurile pentru a ataca ordinul cu pricina. Liberalul a venit îmbrăcat cu niște blugi găuriți, ce puteau fi considerați chiar „zdrențuroși”, conform ordinului lui Florescu. De asemenea, a purtat un tricou cu un mesaj în engleză, ordinul prefectului interzicând vestimentația cu desene sau mesaje scrise.

„Depunem o plângere prealabilă la acest ordin pentru că așa e procedura și apoi atacăm la instanță. E o aberație pentru că se îngrădesc multe drepturi ale cetățenilor și ale presei. Dacă s-ar fi limitat doar la decent, nu cred că trebuia să emită un ordin, dar frustrările sale le pune în practică prin astfel de ordine. Eu am blugii rupți, un mesaj pe tricou în limba engleză, care poate fi considerat tendențios, de asta l-am și luat, dar jandarmii mi-au dat voie probabil pentru că sunt o figură cunoscută, dar dacă eram un simplu cetățean, probabil nu intram în Prefectură”, a declarat Pecingină.

Liberalii au anunțat încă de joia trecută că vor contesta ordinul prefectului, dar până când vor ajunge cu procedura la instanță prevederile din ordinul respectiv trebuie aplicate.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: