Cârciumaru: Scrisoarea deputaţilor, lipsă de respect faţă de PSD

Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj, contestă gestul deputaţilor Iriza, Weber, Khraibani şi Popeangă, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de Ion Călinoiu printr-un comunicat de presă. Cârciumaru sare în apărarea lui Călinoiu şi spune că parlamentarii au dat dovadă de lipsă de respect faţă de PSD Gorj. Ba mai mult, a dat de înţeles că deputaţii ar trebui să fie recunoscători partidului pentru că fiecare a avut anumite beneficii.

Rep.: Ce părere aveţi de grupul de parlamentari care îşi arată nemulţumirea faţă de şeful judeţului?

F.C.: Eu consider că în organizaţia PSD Gorj n-au fost şi nici nu sunt grupuri. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat cu comunicatul respectiv, pentru că eu prin comunicatul dat în presă nu văd decât o lipsă totală de respect din partea celor patru faţă de organizaţia PSD Gorj, faţă de toţi membrii PSD din judeţul nostru. Spun acest lucru pentru că organizaţia PSD Gorj pentru fiecare membru PSD, într-o mare sau mică măsură, a făcut ceva în sensul că a contribuit pentru fiecare dintre noi la propulsarea noastră în viaţa politică, în viaţa administrativă. Cred că nemulţumirile care vin pe linie administrativă, pe linie politică sau pe linie personală nu trebuie discutate în spaţiul public, ci trebuie discutate în cadrul unui Birou Permanent sau în cadrul Comitetului Executiv pentru că, repet, organizaţia PSD merită un mare respect.

Rep.: Ştiaţi de nemulţumirile parlamentarilor?

F.C.: Nu am discutat cu ei nici înainte, nici după comunicat. O să discutăm în cadrul organizaţiei PSD Gorj, prin Comitetul Executiv. Cred că nu era nici momentul potrivit ca la ora actuală, când toată lumea se îndreaptă cu paşi repezi spre sărbătorile de iarnă, să venim cu asemenea discuţii, să ne tot agăţăm de faptul că nu ne-am întâlnit să discutăm despre alegerile prezidenţiale. Din statistica pe care o am, organizaţia PSD Gorj a obţinut cel mai bun rezultat pentru alegerile prezidenţiale din 1990 până în momentul de faţă.

Rep.: Deputaţii s-au plâns de faptul că domnul Călinoiu îi sfidează, că stă de vorbă doar cu Laurenţiu Ciurel şi că împarte banii preferenţial. Ce părere aveţi?

F.C.: La experienţa pe care o are, la maturitatea pe linie politică, pe linie administrativă, eu cred că domnul Călinoiu ştie să stea de vorbă cu toată lumea. Dacă stă de vorbă cu domnul Ciurel, stă de vorbă cu directorul Complexului Energetic Oltenia pe anumite teme. Este normal ca preşedintele Consiliului Judeţean să stea de vorbă cu directorii pe diferite teme.        

Rep.: Cei patru parlamentari riscă sancţiuni?

Rep.: Nu se poate vorbi de sancţiuni, nu se poate vorbi de măsuri disciplinare atâta timp cât rezultatele sunt bune. Rezultatul alegerilor din Gorj a fost apreciat şi de cei de la nivel naţional. Noi nu am pierdut alegerile decât în patru organizaţii. De fiecare dată ne-am planificat să ne întâlnit după alegeri, dar acum din diferite motive am fost obligaţi să anulăm întâlnirea. Cred că această situaţie se va rezolva joi, prin dialog, în cadrul Biroului Permanent şi a Comitetului Executiv. Tot  joi vom face o analiză şi vom discuta despre ce avem de făcut pentru anul 2016.

Rep.: Cei patru parlamentari vor mai fi susţinuţi de PSD pentru un nou mandat?

F.C.: Nu luăm în discuţie candidaturile din 2016. Până atunci avem timp să ne gândim, să analizăm. Hotărârea cu cine mergem, cum mergem, o vom lua la vremea respectivă pe baza unor sondaje, aşa cum s-a făcut de fiecare dată.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: