Cârciumaru: Ion Iliescu trebuie respectat

Ion Iliescu trebuie respectat, spune liderul PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care dezaprobă spusele deputatului Sebastian Ghiţă care a cerut retragerea din partid a fostului şef al ţării. Cârciumaru a vorbit şi despre excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie, dar şi despre  Congresul PSD ce va avea loc la începutul anului viitor.

Reporter: Cum comentaţi faptul că trei membri marcanţi ai PSD, Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova au fost excluşi din partid?

Florin Cârciumaru: Am fost de acord cu propunerea făcută de domnul preşedinte al Partidului Social Democrat. Am fost printre cei 80 care au votat pentru că aşa am considerat, nu că ne-a cerut cineva în mod expres aşa cum s-a speculat, că domnul Ponta şi-a depus mandatul şi revine la această acţiune dacă suntem de acord să fie exclus domnul Geoană, domnul Şova şi domnul Vanghelie. Nu s-a pus problema la modul acesta. Am fost de acord pentru că în viaţa unui partid câteodată este nevoie şi de măsuri radicale, trebuie să fim cu adevărat uniţi, mai ales în momentele grele, şi am considerat că imediat după alegeri, când toată lumea era atât de supărată nu îşi aveau rost declaraţiile făcute de domnul Vanghelie, domnul Geoană şi domnul Şova. Trebuie să fim uniţi şi să dăm dovadă de mult echilibru mai ales atunci, în momentele dificile care apar în viaţa unui partid. 

Rep.: Sunteţi de acord cu declaraţia deputatului Sebastian Ghiţă care a spus că este cazul ca Ion Iliescu să se retragă din PSD?

F.C.: Nu sunt de acord. Dacă avem ceva să îi reproşăm domnului Ion Iliescu putem să îi reproşăm într-o discuţie cu dânsul sau într-un cadru organizat, cum a fost în Biroul Permanent sau în Comitetul Executiv. Consider că domnul Ion Iliescu trebuie să fie în continuare respectat, să se bucure de respectul nostru pentru că a fost fondatorul partidului şi a fost un om care a condus acest partid mulţi ani.

Rep.: Vă convine data stabilită pentru Congresul PSD?

F.C.: Da. Şi eu am fost printre cei care am optat ca Congresul să fie organizat în trimestrul I din 2015 pentru că în luna decembrie sunt multe evenimente ca să putem să ne ocupăm de organizarea unui Congres prin care, practic, se produce o reformă în partid, prin care să dai o nouă orientare partidului şi să vii cu un nou program politic pentru perioada 2014-2020.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: