Aninoiu: Mandatul lui Dian Popescu a expirat, aș putea fi interimar!

Liberalii se bat pe postul de copreședinte al filialei din Gorj, ocupat acum de senatorul Dian Popescu. Constantin Aninoiu este unul dintre ei, care se pare că are funcția de prim-vicepreședinte la PNL Gorj. El a declarat la Radio Infinit că este dispus să preia interimatul organizației. Statul noului PNL, preluat de la PDL, spune că un membru condamnat definitiv este exclus din partid. Suspendarea este o decizie morală pe care Dian Popescu putea să o ia, dar nu era o obligație. 

Reporter: Există vreo frământare în PNL Gorj privind noul președinte?

Constantin Aninoiu: O frământare nu există, dar trebuie pus în discuție pentru că mandatul domnului Dian Popescu a expirat și vor trebui să aibă loc alegeri în PNL. Dar acestea vor trebui să fie stabilite de la nivel central și în atare situație nu văd ce frământări ar fi. Decât acelea inerente, înaintea alegerii viitorului președinte al PNL.

Rep.: Unii colegi spun că domnul Dian Popescu ar trebui să se suspende.

C.A.: Sigur că da. Există în statutul PNL că acei oameni care au dosare penale vor trebui să se autosuspende. Există această instituție a autosuspendării și conform statutului cei care au dosare penale, infracțiuni de corupție, spălare de bani sunt obligați să se autosuspende.

Rep.: Vorbim și de domnul Dian Popescu?

C.A.: Domnul președinte Dian Popescu nu este condamnat. Nu putem să vorbim de autosuspendare până nu are o sentință penală.

Rep.: Este vânată funcția domnului Dian Popescu?

C.A.: Presupun că da, sunt oameni care vor această funcție. Dar acest lucru va fi analizat de Biroul Permanent al PNL și vom stabili cine va fi viitorul președinte, până când se va ajunge la Adunarea Generală. Deocamdată se vorbește de un interimat.

Rep.: Cine ar putea să fie viitorul președinte?

C.A.: Nu aș putea să spun, Biroul Permanent hotărăște.

Rep.: Chiar dvs. ați putea fi?

C.A.: Sigur că da, se poate asigura chiar de mine, dar ca să asigur interimatul colegii mei trebuie să hotărască acest lucru.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: