Cardoso a suferit un atac de stres

Stresul cantonamentului şi oboseala acumulată în stagiul din Austria a făcut o primă victimă la Pandurii. Brazilianul Cardoso nu a mai reacţionat normal la ultimul joc de verificare susţinut de Pandurii în Ungaria, el părăsind terenul de joc fără încuviinţarea antrenorului şi refuzând după aceea să se mai antreneze cu echipa la revenirea la Târgu Jiu. Din fericire atacul de stres al fundaşului a durat doar două zile, acesta revenind vineri la pregătire cu echipa după ce a purtat o discuţie cu preşedintele Marin Condescu. Cardoso a explicat că a fost vorba doar de unele probleme personale care l-au tracasat şi de oboseala acumulată în cantonament. 
Sorin Cârţu s-a confruntat la ultimul meci de pregătire cu un prim caz de indisciplină la echipă, fundaşul brazilian Alexandre Cardoso părăsind terenul fără a fi schimbat de antrenor la o fază de joc în care ar fi vrut să i se scorde un fault în meciul amical cu Hapoel susţinut de Pandurii la Budapesta. „Din câte văd acum avem un caz grav de indisciplină. A început la Budapesta, la meciul cu Hapoel şi continuă. de Cardoso care a ieşit de pe teren în mod deliberat la o fază de joc fără a avea acordul nostru” a precizat Cârţu care a şi explicat ce a făcut Cardoso dar fără să ştie din ce motiv: „Arbitrul nu i-a dat un fault şi el foarte nervos, din ce motive nu ştiu, a ieşit din teren. Să vedem ce invocă pentru că probabil are el nişte motive.” 

Cârţu nu se poate înţelege cu Cardoso  

Cardoso a plecat de pe teren direct la vestiar, el cerând nervos apoi conducerii să-l lase să plece de la echipă, dar calmându-se între timp. La Târgu Jiu, după ce a ajuns cu echipa, Cardoso a părăsit imediat lotul şi nu a venit cu colegii la antrenament şi refacere. „El şi-a luat direct bagajele şi a plecat la hotel deşi echipa mai avea programat un antrenament şi o şedinţă de refacere. Este un caz de indisciplină gravă şi vom discuta foarte clar cu el despre cazul acesta” a mai precizat Cârţu care spune că nu poate discuta cu brazilianul pentru că acesta nu ştie română dar nici altă limbă străină: „N-am cum să discut cu el, ce să discut eu cu el că nu înţelege nimic. El e de doi ani aici dar dacă-l pui să spună sau să scrie vreau apă sau vreau pâine el nu ştie. Ce discuţii să am eu cu el, că mereu spune că înţelege dar nu înţelege nimic. Ce comportament e acesta?” 
Cârţu a mai precizat că nu e cazul să ia măsura excluderii din lot pentru că nu are foarte mulţi jucători: „Nu cred că este cazul că renunţăm la Cardoso sau la altcineva pentru că nu este un lot foarte numeros, suntem 27, exact câţi au fost şi anul trecut şi sper că vom putea duce în bune condiţii această ediţie de campionat”

Problemele de familie l-au afectat 

Alexandre Cardoso nu a dorit să dezvăluie motivul pentru care a plecat de pe teren, dar şi de la antrenament, el precizând doar că este vorba de probleme personale şi de tensiunea cantonamentului: „N-am plecat de la echipă, am avut nişte probleme personale. Nu a fost nimic grav, doar că s-a acumulat şi stresul din cantonament de aceea am reacţionat aşa.” Ameninţat de Sorin Cârţu cu o sancţiune, Cardoso a fost chemat de preşedintele Marin Condescu pentru a-i explica situaţia creată şi reacţia sa la meciul cu Hapoel. „Mama soţiei mele e bolnavă şi era în spital iar soţia mea era lângă ea dar acum e mai bine, nu mai sunt probleme. Am şi aşa probleme cu diferenţa de fus orar de România dar mă readaptez cu timpul la ora de aici. Mai dorm după-amiaza pentru că noaptea n-am putut dormi o vreme după ce am ajuns în ţară” a explicat Cardoso o parte din problemele sale personale. 
Amenda pe care o va primi Cardoso este în conformitate cu prevederile Regulamentului de Ordine interioară, după cum a explicat antrenorul Sorin Cârţu, aceasta urmând să fie stabilită azi de comun acord de către antrenor şi preşedintele clubului.

A refuzat să meargă la Rânca sau la grătar

Cardoso şi-a permis după ce şi-a revenit să şi glumească faţă de situaţia creată, el neputând pleca acasă în timp ce colegii săi au mers în weekend să-şi vadă familiile: „Nu pot să mai fac gratar acum că preşedintele a zis că trebuie să-mi dea o amendă. Glumesc, de regulă nu merg la grătar cum e obiceiul pe aici. O să merg la Vâlcea cu colegii care n-au plecat din ţară să facem cumpărături. Nu ne place să mergem la grătar chiar dacă suntem liberi, iar mie nu-mi place la piscină. Îmi place să stau în casă pentru că e foarte cald. Şi de ce să mai merg la piscină că eu sunt negru, nu mă mai bronzez!” Preşedintele clubului le-a oferit celor trei brazileni şi colegilor lor străini posibilitatea de a merge la Rânca să se relaxeze în weekend dar aceştia au refuzat. 


Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: