Cardoso pleacă în Brazilia

Brazilianul pandurilor va părăsi în zilele următoare România. Cardoso pleacă mai devreme acasă decât colegii săi pentru că are nevoie de un consult medical. Cardoso le-a cerut deja permisiunea antrenorului Petre Grigoraş şi preşedintelui Marin Condescu să meargă în Brazilia. Acesta pleacă la Sao Paolo pentru o serie de investigaţii suplimentare la genunchiul la care suferise o accidentare încă de la meciul ci Dinamo.

Cardoso s-a accidentat la primul joc al anului, dar a revenit atunci pe teren destul de repede deşi se vorbea chiar de o operaţie. După jocul cu Timişoara acesta s-a accidentat din nou şi nu a mai putut intra pe teren, fiind trimis de conducere la o clinică din Târgu Mureş pentru recuperare. Pentru că tratamentele şi recuperarea nu au avut finalitatea aşteptată, Cardoso a decis să meargă acasă unde va apela eventual, dacă va fi cazul, la o operaţie.

Are probleme de sănătate

Este vorba de o artroscopie care nu necesită pentru recuperare mai mult de o lună de repaus. Brazilianul a precizat că vrea să revină complet recuperat la reunirea programată pe 15 iunie. “Mi-aş fi dorit să mai pot juca în acest final de sezon şi să ajut echipa. Dar mă bucur că totul s-a terminat cu bine şi suntem salvaţi de la retrogradare. Am mers la recuperare la Târgu Mureş în ideea că voi putea reveni măcar ultimele două etape dar se pare că nu se poate. Este vorba de o leziune la ligamente şi de lichidul care s-a format în genunchi ce nu poate fi îndepărtat decât prin operaţie. Am decis astfel să merg în Brazilia pentru alte analize dar şi pentru o eventuală operaţie”, a spus brazilianul care va merge la un specialist în medicină sportivă de la Sao Paolo şi dacă acesta va decide că e nevoie de intervenţie se va opera imediat ce ajunge acasă: „E într-adevăr un moment mai greu pentru mine pentru că nu am mai lipsit atât de mult de pe teren. Mi-aş fi dorit ca anul acesta să fiu integralist şi să joc bine dar accidentările m-au împiedicat. Sper ca totul să fie bine după ce mă întorc în România şi când ne vom relua pregătirea să fiu 100% apt medical pentru a efectua pregătirea completă cu lotul. Din acest motiv am şi cerut celor de la club să mă ajute să plec mai repede acasă. Voi pleca în Brazilia pentru o serie de investigaţii medicale şi dacă medicii vor decide voi face o artroscopie pentru a elimina acel lichid de la genunchi. Cred că în cel mult o lună de zile voi putea reintra la pregătire pentru că în Brazilia la operaţiile de acest gen recuperarea e mai rapidă. Dacă anul acesta nu s-a putut vreau ca anul următor să fiu integralist şi de aceea nu vreau să pierd perioada de pregătire”. Fundaşul gorjenilor stă deja de mai bine de o lună fapt care l-a afectat foarte mult mai ales psihic. Cardoso va pleca însă până la finalul acestei săptămâni şi e decis să revină cu forţe proaspete la reluarea pregătirii de la mijlocul lunii viitoare.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: