Care este diferența dintre terminalele gamelor entry level, mid range și high end de la Samsung?

Samsung oferă an de an utilizatorilor săi, precum și fanilor sistemului de operare Android în general, o colecție foarte vastă de telefoane mobile ce pot fi clasificate pe categorii atât în funcție de specificații, cât și de preț. Astfel, ca producător, acest brand acoperă atât piața de dispozitive high end, cât și pe cea de telefoane entry level sau mid range.

Ce oferă un telefon Samsung Galaxy din gama entry level?
 

O caracteristică comună a telefoanelor din gama entry level, indiferent de companie, este prețul foarte mic. Dacă nu costă în jur de 500 de lei sau mai puțin, chiar dacă este vorba de un dispozitiv Samsung, Huawei, Nokia, Xiaomi, Google, sau de la orice altă companie, un terminal cu funcții de bază nu numai că nu ar trebui să fie inclus în gama entry level, ci nu merită să fie luat în considerare pentru nicio gamă. Astfel, în ceea ce privește terminalele Samsung, pentru acest material, am ales ca dispozitiv reprezentativ telefonul Samsung Galaxy A20e, un telefon pentru orice buzunar.

În schimbul banilor săi, un telefon Samsung Galaxy A20e oferă un procesor decent, și anume un Samsung Exynos 7 Octa, o cameră principală cu doi senzori de câte 13 MP, respectiv 5 MP și o baterie de 3000 mAh, care face față provocărilor de peste zi până seara.

În ceea ce privește design-ul, la prima vedere nimic din aspectul lui Samsung Galaxy A20e nu-l dă de gol ca un telefon ieftin și mai mult, pentru cei care vor un plus de personalitate, el poate fi echipat cu un set de huse Samsung Galaxy A20e profesionale, de la Itelmobile, care să-i ofere look-ul dorit de utilizator.

Ce oferă un telefon Samsung Galaxy din gama mid range?
 

Pentru gama mid range am ales să vorbim despre Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71, probabil cele mai populare telefoane mobile din seria A de la Samsung. La momentul actual, atât Samsung Galaxy A51, cât și Samsung Galaxy A71 pot fi cumpărate la un preț nu mai mare de 1500 de lei și oferă în schimbul tarifelor lor câte o cameră principală cu patru senzori, capacitate de stocare de 128 GB și memorie RAM de 6 GB în cazul telefonului mai ieftin și 8 GB în cazul telefonului mai scump.

Posibilitatea de personalizare există atât în cazul telefonului Samsung Galaxy A51, cât și în cazul telefonului Samsung Galaxy A71, tot cu câte un set de huse Samsung Galaxy A51 sau huse Samsung Galaxy A71 de la Itelmobile. De asemenea, încă un lucru pe care îl au în comun aceste terminale sunt bateriile lor destul de generoase, precum și camerele selfie foarte competente pentru terminalele din clasa lor de preț, cu o rezoluție de 32 MP în cazul

fiecăruia dintre ele.

Astfel, pentru a trage o concluzie, ceea ce oferă în plus compania Samsung pentru câteva sute de lei mai mult este în primul rând o autonomie mai bună, dar și mai multă memorie.

Ce oferă un telefon Samsung Galaxy din gama high end?
 

Valabil nu doar pentru Samsung, ci pentru orice producător de telefoane mobile, una din principalele diferențe dintre un telefon convenabil și un flagship este camera principală. Un Samsung Galaxy S20 Ultra de exemplu, costă semnificativ mai mult decât oricare din cele trei terminale despre care am discutat deja în acest material. Dar în schimbul banilor, oferă infinit mai mulți megapixeli, chiar cei mai mulți megapixeli văzuți până acum la camera unui telefon mobil. Astfel, senzorul său de 108 MP este o premieră în istoria tehnologiei GSM.

În afară de camera principală, telefoanele scumpe mai oferă utilizatorilor lor un procesor mult mai bun decât cele folosite pentru terminalele convenabile și, în general, acumulatori mai puternici. Dar pentru că sunt dotate și cu ecrane mai mari și mai luminoase care consumă foarte mult, toate aceste dotări nu prelungesc cu adevărat durata de viață a bateriei, ci în multe cazuri, doar permit utilizarea terminalului în cauză de dimineața până seara.

Vizualizări: 1,465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: