Care este noul film al lui Steven Spielberg

Anticipatul film semi-autobiografic al lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”, considerat cel mai personal proiect al celebrului regizor, va avea premiera în Statele Unite pe 23 noiembrie. În România, filmul va rula din 25 noiembrie.

După succesul de anul trecut al filmului său, „Poveste din cartierul de vest”, care a fost recompensat cu un Oscar și nominalizat la alte șase (inclusiv la categoriile cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună imagine), Steven Spielberg propune acum o introspecție emoționantă. Filmul „The Fabelmans” este inspirat de copilăria regizorului și prezintă inclusiv filmele care rulau în epocă, a căror influență a fost uriașă asupra viitorului cineast. Perioada acoperită de film este cea de după al Doilea Război Mondial, în care Steven Spielberg, urmărit de-a lungul poveștii de la șapte la optsprezece ani, a locuit în Arizona cu familia lui.

Tânărul descoperă, la un moment dat, un secret de familie tulburător, dar mai ales află puterea imensă a filmelor de-a ne ajuta să vedem adevărul despre cei de lângă noi și despre noi înșine. Cineastul s-a referit mereu la perioada copilăriei și adolescenței sale din orașul Phoenix, Arizona, ca fiind o valoroasă sursă de inspirație pentru multe dintre filmele sale. Epoca respectivă s-a regăsit și în documentarul HBO din 2017 despre viața regizorului.

Distribuția cuprinzătoare îi are în rolurile principale pe Michelle Williams, Paul Dano, Gabriel LaBelle, Seth Rogen, Jeannie Berlin, Julia Butters, Robin Bartlett, Keeley Karsten și Judd Hirsch. Michelle Williams va juca o versiune a mamei lui Spielberg, Paul Dano va interpreta personajul inspirat de tatăl regizorului, Seth Rogen îl va juca pe unchiul cineastului, iar tânărul Gabriel LaBelle îl va juca chiar pe Steven Spielberg în adolescență.

Printre personajele din film apare și regizorul David Lynch, care își joacă propriul rol.

Steven Spielberg a semnat și scenariul, alături de vechiul său colaborator, dramaturgul și scenaristul Tony Kushner. Filmul „The Fabelmans” va fi prezentat în septembrie, în premieră mondială, la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, pe 23 noiembrie se va lansa în cinematografele din Statele Unite, iar din 29 ianuarie va rula în Marea Britanie.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: