Care este ora potrivită pentru a lua cina!

Există o legătură între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane. Studiile au arătat că masa de seară nu afectează doar digestia și calitatea somnului, dar are și un impact semnificativ asupra reducerii riscului de obezitate și chiar a longevității vieții.

În zonele urbane din întreaga lume, ritmul de viață este unul alert cu muncă și angajamentele sociale prelungite. Drept urmare, o cină devreme este imposibilă. Totuși, mâncatul târziu în noapte poate perturba ritmurile naturale ale organismului, contribuind la creșterea în greutate și apariția problemelor metabolice.

Specialiștii în sănătate subliniază că cinele luate devreme reduc posibilitatea de reflux gastroesofagian (GERD) și contribuie la scăderea riscului de obezitate, diabet și altor boli. Studiile au subliniat faptul că în trecut oamenii obișnuiau să mănânce după apusul Soarelui, iar cinele târzii și petrecerile nocturne reprezintă un fenomen mai recent.

Cina este adesea masa care se amână cel mai mult, ceea ce duce la o creștere a diabetului, a afecțiunilor legate de inimă și a altor tulburări metabolice, a declarat dr. Abhay Gundgurthi, endocrinolog la Sagar Hospitals din Bengaluru, India.

Deși ora ideală pentru cină poate varia în funcție de programul zilnic, stilul de viață și cultură, cercetătorii și medicii sugerează că mâncatul între orele 19:00 și 20:00 poate aduce cele mai multe beneficii, cum ar fi îmbunătățirea calității somnului. Cu toate acestea, se recunoaște că programul individual poate influența alegerea orei pentru cină. Dacă cineva se întoarce târziu de la serviciu, se recomandă să lase cel puțin două ore între cină și ora de culcare pentru a facilita digestia.

Mâncatul la aceleași ore, în fiecare zi, contribuie la reglarea ceasului intern, îmbunătățind digestia, absorbția nutrienților și stabilizând funcțiile metabolice. Prin consecvență, se pot preveni neplăcerile digestive, se poate gestiona eficient greutatea și se pot menține niveluri stabile de energie și dispoziție.

Vizualizări: 1,712

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: