Macrou cu legume la cuptor

Chiar dacă e post, dezlegare la peşte se mai primeşte, iar reţeta de macrou cu legume este bună de preparat în această perioadă, mai ales pentru amatorii de peşte. Legumele nu sunt greu de procurat, iar macroul se poate găsi mai peste tot în pieţele de peşte sau la supermarket.

Aveţi nevoie de o tavă pentru cuptor, legume dintre cele preferate, pot fi cartofi, ceapă, ardei sau alte legume, şi patru peşti de dimensiuni potrivite cuptorului.

Ingrediente: 4 peşti macrou, 1 kg cartofi, 3 cepe, 1 ardei gras roşu, 2 cutii mici de roşii conservate, 1 lămâie, cimbru, piper, sare, 3-4 linguri ulei de măsline.

Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi îi tăiaţi rondele. Îi puneţi într-o tavă ceva mai înaltă, bună pentru cuptor. Peste cartofii puneţi ceapa tăiată julien, fideluţă şi asezonaţi cu cimbru, piper proaspăt măcinat şi un praf de sare.

Adăugaţi şi ardeiul roşu taiat fideluţă şi peste toate legumele şi condimentele puneţi uleiul de măsline. Amestecaţi bine astfel încât condimentele şi uleiul să cuprindă toate legumele. Peste tot amestecul aromat puneţi roşiile şi uniformizaţi cu dosul unei linguri. Gustaţi roşiile şi dacă gustul vi se pare mai aspru daţi-le o linguriţă de zahăr înainte de a le pune în tavă.

Peste tot aranjamentul, aşezaţi peştii, binenţeles, curăţaţi şi decapitaţi în prealabil.  Condimentaţi puţin peştele cu piper şi sare, inclusiv în interior. Radeţi puţină coajă galbenă de lămâie peste toată tava şi stoarceţi şi puţină zeamă. Puneţi tava în cuptorul încins şi verificaţi peste o jumătate de oră dacă cartofii s-au înmuiat.

Totul este gata când cartofii sunt făcuţi. La final, peştele rumenit îl aromaţi şi decoraţi cu pătrunjel verde.

Un peşte deosebit şi mai aromat se poate obţine dacă umpleţi burta peştelui cu verdeţuri proaspete: pătrunjel, cimbru, coriandru.

Dacă sosul nu vă prieşte îl puteţi înlătura şi totodată puteţi adăuga alte pete de culoare în farfurie, dacă vă puteţi baza de exemplu pe un broccoli, pe măsline sau pe un porumb dulce.

Vizualizări: 1,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: