Chec pufos de post

O reţetă simplă şi foarte des folosită în perioadele de post este cea de chec preparat fără ouă și fără lapte. Checul de post este delicios chiar dacă lipsesc din el ingredientele de bază.

Această reţetă se prepară fără ouă și fără lapte, apărând alte ingrediente care respectă perioada de post.

Ingrediente necesare:

    2 căni făină

    1 cană zahăr

    Jumătate cană ulei

    1 lingură zahăr vanilat

    1 cană apă

    1 plic praf de copt

    3 linguri fulgi de cocos

    2 linguri pudră de cacao neagră

    2 linguri dulceață de vișine

Mod de preparare: Adăugăm într-un bol zahărul, făina, apa, uleiul și zahărul vanilat şi mixăm până la omogenizare după care împărțim aluatul în două. Amestecăm o parte cu dulceața de vișine și cu pudra de cacao, până la omogenizare şi amestecăm cealaltă parte cu fulgii de cocos.

Ungem o tavă cu ulei și o tapetăm cu făină. Punem cele două feluri de aluat în tavă, alternându-le. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade, timp de 45 de minute aproximativ. Checul va crăpa un pic însă acest lucru nu este motiv de îngrijorare pentru că așa și trebuie.

Checul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. După ce îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcorească timp de 10 minute în tavă. Ulterior, îl scoatem din tavă, îl pudrăm cu zahăr pudră și îl putem servi.

Vizualizări: 591

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: