Prăjitură pufoasă de casă, cu brânză dulce și stafide

Ingrediente necesare pentru aluat: 500 g făină, 100 g zahăr, 200 g unt, 1 ou, 2-3 linguri smântână, 1 plic zahăr vanilat, 1 plic praf de copt.

Ingrediente necesare pentru crema de brânză: 700 g brânză de vaci, 2 ouă, 200 g zahăr, 150 g stafide, 3 linguri smântână, 2 plicuri zahăr vanilat, coaja rasă de la 1 lămâie.

Mod de preparare:  Începem cu crema de brânză: batem albușurile spumă tare. Separat, mixăm gălbenușurile împreună cu vanilia, zahărul, smântâna și coaja de lămâie, apoi adăugăm și brânza și stafidele. La final, încorporăm cu grijă și spuma de albușuri, cu ajutorul unei spatule. Dăm crema la frigider până pregătim aluatul.

Pentru aluat, amestecăm într-un bol făina și praful de copt, apoi adăugăm untul moale, oul, zahărul, smântâna și frământăm un aluat nelipicios și moale. Împărțim aluatul astfel obținut în două părți egale.

Întindem prima parte de aluat într-o tavă unsă cu ulei, apoi presărăm un pic de griș deasupra și întindem crema de brânză într-un strat uniform.

Peste crema de brânză, așezăm cealaltă jumătate întinsă de aluat și îl înțepăm din loc în loc cu o furculiță. ungem cu un gălbenuș de ou și presărăm zahăr deasupra.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit și coacem prăjitura la foc mic, timp de 30-35 de minute, sau până devine aurie.

După ce s-a mai răcit un pic, o pudrăm cu zahăr pudră, o porționăm și o servim.

Vizualizări: 1,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: