Cartel ALFA cere demisia unui ministru

Cartel ALFA solicită demisia imediată a ministrului Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, pe fondul declaraţiilor acestuia cu privire la pachetele de servicii de sănătate diferenţiate. „Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel ALFA» solicită demisia imediată a ministrului Finanţelor Publice, Orlando Teodorovici. Sperăm că succesorul său va fi o persoană care să îmbrăţişeze în mod real valorile social-democraţiei, ale partidului aflat la guvernare, care va înţelege că o societate segregată, cu mulţi foarte săraci şi puţini foarte bogaţi, cu inegalităţi duse la extrem, cu instabilitate legislativă şi fiscală, nu este performantă economic pe termen lung”, se arată într-un comunicat de presă al confederaţiei.

Conform comunicatului, iniţiativele ministrului de Finanţe în Parlament arată aceeaşi agendă de „destructurare a sistemelor de protecţie socială şi împingerea unui număr din ce în ce mai mare de lucrători în precaritate, în folosul prezervării la niveluri maxime a profiturilor”.

La sfârşitul săptămânii trecute, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a vorbit despre diferenţierea tipurilor de asigurare, semnalând că sunt 17 milioane de beneficiari şi peste 5 milioane de plătitori. Teodorovici a spus că nu este corect să beneficiem toţi de aceleaşi servicii medicale, indiferent cât plătim. (A.A.)

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: