Ponta: Când voi fi prim-ministru va mai avea Târgu Jiul centură!

Oraşul Târgu Jiu va mai avea centură când o să fiu eu iar prim-ministru! Declaraţia îi aparţine lui Victor Ponta care s-a declarat revoltat de faptul că şantierul variantei de ocolire este pustiu, contractul a fost reziliat şi nimeni nu mai continuă lucrările.

„Proiectul cu centura a fost abandonat. Vă spun un lucru: a fost greu să-l obţinem. E meritul fostului primar, al meu ca fost prim-ministru. A fost finanţare europeană şi din buget, s-au început lucrările. De ce să le abandonezi? Că erau două proprietăţi. Te judeci! Târgu Jiul va obţine din nou centură când o să fiu eu din nou prim-ministru! Nu a obţinut în 25 de ani, a obţinut-o cât am fost eu prim-ministru. Cum să-l abandonezi? Câtă prostie să fie? E ceva îngrozitor. Sper ca măcar stadionul să se termine”, este speranţa lui Ponta.

Fostul premier nu a vrut să plece din Târgu Jiu fără să discute despre situaţia grea în care se află Complexul Energetic Oltenia. Compania are nevoie de bani ca să poată achita certificatele de dioxid de carbon, al căror preţ a depăşit aproape 25 de euro. Ponta susţine că Memorandumul adoptat de Guvern, săptămâna trecută, este apă de ploaie, pentru că nu are soluţii. În plus, în acest document, se vorbeşte despre riscul de insolvenţă care paşte compania energetică. „Eu m-am bucurat când am auzit că s-a rezolvat problema de la CEO. Certificatele de CO2 sunt de peste 200 de milioane de euro. Evident că statul român nu le poate da de la buget, evident că nu se poate face împrumut. În acest Memorandum, discutat în Guvern, este prima dată după ştiinţa mea când se vorbeşte despre faptul că s-ar duce la riscul de insolvenţă şi, ulterior, în faliment, închizându-se capacităţile respective din motive care ţin de pierderi financiare şi incapacitate de plată. E prima dată când apare aşa ceva într-un document al României. Un Memorandum presupune nişte soluţii. Aici nu scrie care sunt măsurile concrete. Comisia Europeană nu poate să spună ca toată lumea din Uniunea Europeană să cumpere certificate, mai puţin CEO. Nu se poate! Dacă nu se încadrează în termenul de 31 aprilie 2019, va primi amendă de câte 100 de euro pentru fiecare certificat, retragerea autorizaţiei de mediu, insolvenţă şi faliment”, a încheiat Victor Ponta.

Vizualizări: 2,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: