Cartier din Târgu Jiu, terorizat de câini. Padocul ilegal, ignorat de autorităţi

Un padoc ilegal funcţionează de câteva luni bune în vecinătatea blocurilor sociale din Ciocârlău construite de Primăria Târgu Jiu şi date spre folosinţă familiilor care nu au un acoperiş deasupra capului. Imediat după ce s-au instalat în locuinţe, locatarii au avut surpriza să fie vecinii a zeci de câini adăpostiţi de o iubitoare de animale. Adăpostul este ilegal, spun autorităţile locale şi veterinare, fără a lua măsuri concrete în a le readuce liniştea cetăţenilor din zonă.

Locatarii blocurilor sociale din Ciocârlău spun că, de câteva luni, zeci de câini sunt adăpostiţi într-o hală lungă de câţiva metri, în apropierea blocurilor. Oamenii sunt terorizaţi de lătratul animalelor ţinute închise într-o construcţie zidită în totalitate. „Cred că n-au nici lumină acolo şi de aia latră încontinuu, ori nu sunt hrăniţi. Avem şi noi copii mici care dorm la prânz şi nu pot să se odihnească din cauza lor. Nu mai vorbesc de miros, acum nu se simte, dar sunt zile în care simţim din casă. Nu mi se pare normal să facă adăpost de câini lângă blocuri”, spune unul din locatarii din Ciocârlău. „Mă aşteptam să înfrumuseţeze zona, acum că n-o să mai fie nici Coleusul, dar văd că îşi bat joc de noi. Să permiţi să strângă aici toţi câinii vagabonzi, într-un loc în care locuiesc oameni... Proprietara poate nu locuieşte aici, aici are doar coteţe. Nu era de ajuns mirosul de la pui”, spune un alt cetăţean revoltat.

Padoc fără acte

Autorităţile locale spun că padocul respectiv nu este autorizat şi că au sesizat Poliţia Locală să se ducă la faţa locului să vadă condiţiile în care funcţionează. „Noi nu am dat nicio autorizaţie de construcţie pentru un padoc în zona respectivă. Am sesizat Poliţia Locală să se ducă la faţa locului şi să vadă ce se întâmplă, cine este proprietarul şi dacă îndeplineşte toate condiţiile. Autorizaţie nu are”, a declarat Anamaria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Reacţia DSV

Cert este că proprietara a fost vizitată în urmă cu câteva săptămâni de Direcţia Sanitar Veterinară care a descoperit că acolo erau adăpostiţi 50 de câini. Proprietara le-a spus atunci inspectorilor că va elibera adăpostul, dacă va constata că deranjează pe cineva. „Din partea noastră n-are acceptul, nu este autorizat şi n-a depus niciun document. Din câte ştiu distanţa este legală, deci este peste o sută de metri faţă de prima locuinţă. Dacă obţine documentele necesare, are voie să funcţioneze acolo, distanţa este legală. Noi nu putem interveni decât dacă starea câinilor nu este bună, dacă nu sunt hrănite sau adăpate. Spaţiu este, are şi hala aceea mare şi are şi în lateral un acoperiş în care are cuşti”, a declarat Nicolae Călescu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj.

Vizualizări: 2,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: