Cartofi copți în pungă, gustoşi şi aromaţi

O modalitate mai nouă de a pregăti cartofi copţi este aceea de a-i introduce într-o pungă specială pentru copt. Nu se foloseşte mult ulei, iar rezultatul este foarte sănătos, cartofi gustoși și aromați fără prea multe calorii.

Cartofii sunt un aliment nelipsit din bucătăriile românilor, iar acesta nu este un lucru rău. Atâta timp cât sunt gătiți fără a fi înecați în grăsime și sunt asociați corect cu alte alimente, cartofii nu reprezintă un pericol nici pentru sănătate și nici pentru siluetă.

Datorită pungii în care se coc, care se poate găsi la supermarket, cartofii vor fi extraordinar de gustoși și crocanţi. În plus, nu veți mai fi nevoiți să vă luptați cu petele de grăsime din tavă și din cuptor.

Ingrediente: 1 kg cartofi, 3 linguri de ulei de măsline, 2 – 3 căței de usturoi, o legătură de pătrunjel, sare, piper, condimente după preferințe (rozmarin, coriandru, busuioc etc.), o pungă pentru copt.

Mod de preparare: Se curăță și se spală cartofii și se taie în bucăți medii. În cazul în care folosiți cartofi noi, aceștia se vor coace cu tot cu coajă.Pătrunjelul se toacă, iar usturoiul se pisează.Într-un bol curat se amestecă uleiul de măsline, usturoiul, pătrunjelul, condimentele și se asezonează cu sare și piper după gust. Dressingul rezultat se toarnă peste cartofi și se amestecă bine, astfel încât acesta să fie distribuit uniform. Se transferă cartofii în punga de copt, se leagă gura pungii, se fac câteva găurele în partea superioară a pungii și se așează în tavă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, timp de 40 – 50 de minute. Pentru a obține o crustă aurie, cu 10 minute înainte de final se taie partea de sus a pungii și se dă tava, din nou, la cuptor. Cartofii se servesc calzi și merg de minune cu unt, telemea sau cașcaval, sau chiar lângă o salată verde.

Vizualizări: 2,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: