Căruntu vrea să facă echipă cu Bojincă

Jumătate dintre profesorii propuși pentru a face parte din echipa managerială a profesorului universitar Constantin Căruntu, candidat la funcția de rector al Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu, au contestat includerea lor pe această listă. Căruntu l-a menționat în lista cu propuneri pentru viitoarea echipă chiar și pe contracandidatul său, Moise Bojincă, folosind aceeași „strategie“ pe care Dorel Chirițescu a folosit-o la alegerile anterioare, când l-a nominalizat pe Adrian Gorun printre profesorii preferați. Cert este că strategia lui Chiriţescu nu a dat rezultate, dat fiind că a obţinut doar 30 de voturi.

Printre profesorii care refuză să fie cuprinși în echipa managerială a lui Căruntu se numără Dorel Chiriţescu, Doru Cârnu, Lucia Popa Paliu, Cristinel Racoceanu, Liliana Luca, Monica Bâcă, Dan Mălăescu, Marian Durbăcea, Diana Pociovălișteanu, Lucian Medar, Gabriela Babucea. Constantin Căruntu consideră aceste contestații ca fiind făcute de ochii lumii, în condițiile în care toate candidaturile au fost validate de Senatul UCB. ”Respectivele contestații sunt ilegale pentru că sunt doar propuneri. Nu au nicio valoare juridică. Sunt doar de ochii lumii. Asta reiese și din faptul că Senatul a aprobat toate candidaturile”, spune Constantin Căruntu, șeful PP-DD, aspirant la funcția de rector al UCB. Căruntu l-a nominalizat pentru funcția de decan al Facultății de Administrație Publică și Studii Politice Comparate chiar pe Moise Bojincă, contracandidatul său la funcția de rector. În acest caz, Căruntu nu a făcut prea multe comentarii pentru că are propria sa strategie. Bojincă a contestat apariţia sa pe lista colegului Căruntu.

Listă acceptată

„Lista“ lui Moise Bojincă nu a fost contestat de niciun profesor, mai ales că majoritatea sunt la conducere şi acum. Este vorba despre Marius Cârţână, Luminiţa Popescu, Cristinel Racoceanu, Cornelia Tomescu, Laura Trocan sau Sorin Ghimişi. ”Am contestat includerea mea pe lista de propuneri pentru că nu m-a consultat nimeni. Eu am discutat cu oamenii pe care i-am inclus, dar fiecare face cum consideră. Eu nu am vorbit cu dumnealui și am înregistrat contestația. Candidaturile au fost validate de Senatul universității. Oamenii aceia sunt retrași de pe listă și trebuie să vină cu alte propuneri”, spune Moise Bojincă, decanul Facultății de Științe Juridice din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

TENSIUNI

”Lucrurile sunt foarte tensionate pentru că le e frică de faptul că poate nu câștigă omul lor. Totul se desfășoară sub teroare, cu comisii de anchetă, cum s-a făcut și până acum”, spune Constantin Căruntu.

PROMISIUNI

Interesant este că pe lista celor agreaţi de profesorul Chiriţescu, şi el candidat la funcţia de rector, este evident şi Constantin Căruntu. Chiriţescu promite că-i va da funcţia de decan la Facultatea de Ştiinţe Economice. Aceeaşi promisiune o face şi Căruntu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: