Adriana Brănescu, prima câştigătoare la TeleBAC

Campania „TeleBAC – înveţi şi câştigi!” a desemnat vineri prima câştigătoare dintre elevii care au făcut temele pentru acasă, postate pe site-ul www.telebac.ro. Adriana Maria Brănescu a câştigat premiul săptămânal la Matematică, de 150 RON. Începând din această săptămână, puteţi câştiga premii atât la Limba şi literatura română, cât şi la Matematică.

Adriana a aflat despre concursul campaniei TeleBAC de la Gorj TV. A completat temele pentru acasă postate pe site-ul www.telebac.ro şi a fost premiată cu 150 de lei. Adriana a obţinut 98 de puncte la test, din 100 posibile.

Adriana Brănescu este din Rovinari şi este elevă Colegiul Comercial „Virgil Madgearu”. Tânăra a spus că va participa la toate etapele concursului TeleBAC, la Matematică, pentru că este materia ei preferată: „Am văzut emisiunea la Gorj TV, era predată chiar de directorul meu de la liceu, am intrat pe site, am completat răspunsurile şi am câştigat. O să particip la toate concursurile din cele patru luni la Matematică”.

Câştigi cunoştinţe, dar şi bani

Deşi cele şase lecţii, două de Matematică şi patru de Limba română, au cumulat peste 4.500 de vizualizări pe Internet, puţini elevi s-au încumetat să rezolve temele în prima săptămână. Doar patru au făcut tema la Matematică, dar numai Adriana a avut o notă care să îi permită participarea la concurs.

Profesorul Petre Ciungu, directorul colegiului la care învaţă Adriana, a fost plăcut surprins de faptul că primul premiu a fost obţinut de un elev de la Madgearu. „Mă bucur că a câştigat o elevă de la colegiul meu, chiar dacă nu este de la clasa mea. Cred că acest slogan, înveţi şi câştigi, este destul de motivant şi vor fi mai mulţi elevi care să înţeleagă faptul că, dacă îşi fac temele, asimilează mai bine cunoştinţele. Nu este de neglijat nici stimularea financiară”, a spus Petre Ciungu, profesor.

Elevii pot câştiga săptămânal premii între 50 şi 150 de lei atât la Limba română, cât şi la Matematică. Temele şi regulamentul de participare la concurs le găsiţi pe site-ul www.telebac.ro.

IMPORTANT

Câţiva elevi ne-au anunţat că au trimis temele prin Poştă, dar din păcate acestea nu au ajuns la adresele menţionate în regulament. Este important să scrieţi pe plic Redacţia Pandurul, str. Unirii, nr. 36, Târgu Jiu sau Redacţia Gorj TV, str. Victoriei, bl. 9, parter. Puteţi aduce rezolvările direct la redacţie sau să le completaţi pe pagina de Internet www.telebac.ro.

CONCURS

Pentru a participa la concursul săptămânal de Matematică, trebuie să rezolvaţi cele 10 subiecte afişate luni, ora 18.00, pe site-ul telebac.ro. Pentru Limba română trebuie să rezolvaţi cele trei lecţii, pentru trei tipuri de subiecte, afişate în zilele de marţi, miercuri şi joi.

Vizualizări: 219

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: