600 de şcoli închise, 50 de mii de elevi bucuroşi!

Avertizările meteorologice au convins autorităţile judeţene să închidă toate şcolile din Gorj pentru două zile. Aşadar, elevii gorjeni vor fi liberi luni şi marţi şi se vor întoarce la şcoală miercuri, dacă vremea va permite. Decizia a fost luată ieri de membrii Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, la propunerea inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, Justin Paralescu.

Dacă pe unii îi sperie avertizările meteorologice pentru următoarea perioadă nu fac decât să îi bucure pe elevii din judeţul Gorj. Asta pentru că azi şi mâine se pune lacătul pe toate unităţile de învăţământ. Justin Paralescu, inspector general al IŞJ Gorj, a declarat că decizia de a închide toate şcolile din Gorj pentru două zile a fost luată la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul judeţului, alertat de avertizările meteo. Paralescu a spus că iniţial se luase hotărârea de a închide doar vreo zece şcoli, însă pentru a evita bulversarea elevilor vor fi închise toate, fără excepţie. „La nivelul judeţului Gorj există 660 de şcoli şi peste 58.000 de elevi. Decizia de a închide toate şcolile din judeţ în zilele de luni şi marţi, respectiv 13 şi 14 februarie, a fost luată după ce mai multe Comitete Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ propuseseră închiderea unităţilor de învăţământ de pe raza localităţilor. A fost luată în calcul avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru perioada 12-14 februarie”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general. Pentru  a obţine informaţii despre unităţile de învăţământ din judeţul Gorj a fost pus la dispoziţie şi Tel Verde 0800816253.

Personalul de la primării, verificat

Mai mult decât atât, începând de azi, 13 februarie, cinci echipe mixte, formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Gorj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt. Col. Dumitru Petrescu“, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj vor verifica instituirea serviciului de permanenţă la primăriile din judeţ, precum şi dacă personalul este instruit cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia în intervalul în care judeţul Gorj este sub avertizare meteorologică Cod Portocaliu de ninsori  abundente şi intensificări ale vântului.

STRÂNGERE DE FONDURI

Pentru ajutarea celor aflaţi în nevoie în această perioadă se va da startul unor acţiuni umanitare. „Toate instituţiile reprezentate în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj vor strânge fonduri, bunuri şi alimente neperisabile pentru sprijinirea persoanelor  aflate în suferinţă din judeţul Gorj şi a sinistraţilor din judeţele afectate de fenomene meteorologice. Tot luni se va deschide şi un cont unic pentru situaţii de urgenţă unde vor putea fi depuse sume de bani pentru persoanele aflate în situaţii limită”, se arată într-un comunicat de presă trimis de Instituţia Prefectului.

BOLNAVI

Prefectul Liviu Andrei a mai solicitat şi internarea pacienţilor cu dializă pentru a evita problemele legate de transportul acestora la spital, dar se pare că aceştia au refuzat.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: