Casa de Cultură a Sindicatelor, preluată de o asociaţie

Casa de Cultură a Sindicatelor, aflată la kilometrul 0 în municipiul Târgu Jiu, va ajunge la o asociaţie formată din Consiliul Judeţean Gorj si Primăria Târgu Jiu. Casa de Cultură este în acest moment în procedură de lichidare, ca urmare a datoriilor mari la stat.

Problema Casei de Cultură a Sindicatelor ar putea fi tranşată la sfârşitul acestei luni, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi a şedinţei din data de 26 octombrie, consilierii vor vota asocierea Consiliului Judeţean Gorj cu primăria Târgu Jiu pentru preluarea acestui imobil. „Demersurile pe care le au în vedere Consiliul Judeţean şi Primăria Târgu Jiu cred că sunt benefice, pentru că la ora actuală, ştiţi problemele în care a fost implicat acest imobil, nu a fost reabilitat, renovat, condiţiile nu sunt la înălţimea la care ar trebui să fie. Vrem să renovăm, să o aducem la anumite standarde, dacă o să o preluăm”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.   

Preşedintele CNSLR Frăţia, sindicatul care administrează acest imobil, este de acord cu propunerea autorităţilor. Ba mai mult, se pare că asociaţia ce va fi formată, va administra Casa de Cultură pentru 15 ani.

„Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură, care are în administrare Casa de Cultură a Sindicatelor de la Gorj, dă spre administrare, deci nu în patrimoniu, unei asociaţii formate din Consiliul Judeţean Gorj şi Primăria Târgu Jiu, pe o perioadă de 10-15 ani, atât cât se înţeleg la semnarea contractului”, a declarat Valentin Popa, preşedintele CNSLR Frăţia.

INSOLVENŢĂ

Casa de Cultură a Sindicatelor este în procedură de insolvenţă, datoriile la stat fiind de circa opt miliarde de lei vechi. Contactat telefonic, lichidatorul judiciar Emanoil Ciobanu a refuzat să comenteze intenţia autorităţilor locale.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: