Casă de cultură la Târgu Jiu cu bani de la guvern

Târgujienii ar putea avea în viitorul apropiat un nou loc în care să-şi petreacă timpul liber sau în care să ia parte la diverse evenimente socio-culturale. Administraţia locală din Târgu Jiu vrea să atragă fonduri guvernamentale pentru realizarea unui centru cultural multifuncţional pe amplasamentul în care a funcţionat în trecut Liceul Auto.

Administraţia locală din Târgu Jiu a schimbat destinaţia terenului din strada Tineretului, acolo unde a funcţionat Liceul Auto, astfel încât să poată realiza acest centru multifuncţional. Conform referatului prin care consilierii locali au avizat schimbarea destinaţiei terenului în suprafaţă de 10.622mp, realizarea acestui centru se înscrie în strategia de dezvoltare a municipiului. Aici se vor desfăşura activităţi pentru tineret, va fi construit un pavilion cu minimum 10 unităţi destinate activităţilor artiştilor plastici din municipiu, activităţi care în prezent se desfăşoară într-o clădire de pe acest amplasament.

„Activităţile vor fi multiple, cu siguranţă vor fi multe care se vor desfăşura pentru tinerii din Târgu Jiu, posibil să fie o sală în care să aibă loc vernisaje de pictură şi multe alte activităţi. Intenţia noastră este să atragem fonduri de la Guvern. Va fi ceva de genul Casei Tineretului, Casei de Cultură. Un loc care să nu mai depindă de alţi factori, cum este Casa de Cultură care o perioadă foarte lungă de timp a fost sub semnul întrebării apartenenţa ei şi este încă o situaţie neclară. Casa Tineretului a fost revendicată şi a luat o altă destinaţie decât aceea de centru cultural aşa cum ne dorim noi să avem şi cum au alte oraşe şi mai ales municipii din România”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Tot pe acest amplasament administraţia a dat în folosinţă gratuită Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu un teren de 2000 mp pentru realizarea unui nou sediu. Terenul este situat în apropierea sediului furnizorului regional de apă Aparegio, în partea de nord a oraşului.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: