Cât plătesc gorjenii să stea o oră la închisoare

Idee inedită a unui târgujian care a transformat o cameră dintr-un apartament într-o temniţă, şi mai face şi bani din asta. Adrian Vladu provoacă tinerii gorjeni să lase cluburile şi barurile pentru a petrece timpul liber în această încăpere, menită să le antreneze mintea. Este vorba de un joc real inspirat după unul virtual, scos pe piaţă în urmă cu câteva decenii. Cei care intră în temniţă au 60 de minute la dispoziţie pentru a evada.

Adrian Vladu, cel care a avut această năstruşnică idee, are 39 de ani şi este din Târgu Jiu. Afaceristul a petrecut mulţi ani în străinătate, însă ideea de a înfiinţa un astfel de bussines a venit chiar de pe internet. Apartamentul în care a fost amenajată această celulă este situat în zona centrală a municipiului Târgu Jiu şi a fost închiriat. Au trecut circa 3 luni de la deschidere şi deja s-au arătat mulţi gorjeni interesaţi să ia parte la acest joc intercativ.

temnita

Câteva mii de euro a investit Adrian Vladu în această afacere. A achiziţionat decorurile de pe internet şi din comerţ. În temniţă este un manchin îmbrăcat în haine de deţinut, un pat, o masă, o chiuvetă şi un grup sanitar, dar şi alte obiecte, în fiecare din acestea existând posibilitatea găsirii unui indiciu care să permită „deţinuţilor” să evadeze din încăpere. Adrian Vladu a spus ce trebuie să ştie cei care doresc să participe la acest joc. „Out of room este un joc de evadare în care personajul principal eşti tu, nu este un joc de calculator. Este real, un joc de distracţie, în care îţi foloseşti inteligenţa, fantezia, imaginaţia. Totul se întâmplă într-o cameră amenajată special, tematica la mine este temniţa din anii ‘40-’60. Participanţilor la joc li se explică regulile, după care sunt invitaţi în cameră, se închide uşa după ei şi jocul începe prin căutarea primei chei care să îi ducă la următorul indiciu, aşa merge tot circuitul jocului până la cheia finală, pentru că scopul jocului este găşeşti cheia finală de la uşa de la intrare. 60 de minute au la dispoziţie, dacă nu găsesc mai revin la încă o tură de joc”, a declarat Adrian Vladu.

Participanţii la joc au la dispoziţie şi un buton de panică amplasat lângă uşa de acces în temniţă, astfel, în cazul unei urgenţe medicale sau dacă vor să părăsească încăperea, îl vor putea apăsa şi uşa se va deschide. O altă variantă este ca proprietarul să deschidă uşa din afară. Întreaga activitate a celor care sunt în temniţă este supravegheată de Adrian Vlad cu ajutorul a două camere de luat vederi, iar concurenţii vor putea să vadă timpul pe care îl mai au la dispoziţie pentru găsirea cheii cu ajutorul unui monitor amplasat în cameră.    

TARIFE

La joc pot participa minimum 2 persoane şi maximum 5. Cei peste 16 ani pot veni neînsoţiţi, iar cei sub această vârstă numai alături de unul dintre părinţi. Tariful este de 25 de lei/persoană/oră (2-4 persoane) şi 20 lei/persoană/oră (5 persoane). De asemenea, elevii şi studenţii au reducere de 50%. Totodată, se acordă şi un voucher drept cadou aniversar pentru sărbătoriţi.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: