Faptă bună în Săptămâna Patimilor

O angajată a Primăriei Târgu Cărbuneşti a dat un exemplu demn de urmat. Joi dimineaţă, în timpul serviciului, femeia a găsit o sumă de bani, echivalentul a patru salarii. Deşi se confruntă cu probleme financiare, aceasta a restituit banii fără a accepta vreo recompensă pentru fapta sa. Primarul Mihai Mazilu se mândreşte cu faptul că are în preajma sa oameni cu frică de Dumnezeu.

Claudia Borcan lucrează în cadrul Primăriei Târgu Cărbuneşti, la serviciul de asistenţă socială. Aceasta are doi copii minori pe care îi creşte singură. Joi dimineaţă, în timp ce îi supraveghea pe beneficiarii Legii 416 la acţiunea de curăţenie, a găsit 3.000 de lei în zona BRD. Claudia Borcan a venit cu banii la primar şi l-a întrebat cum să procedeze ca să identifice păgubaşul. „A venit cu banii la mine, iar câteva minute am stat în cumpănă. Dacă ştiam că cel care i-a pierdut era un om înstărit îi dădeam bisericii, dar pe de altă parte m-am gândit că poate erau ai unui om aflat la necaz, ţinând cont de faptul că era o sumă frumoasă de bani. Am luat legătura cu cei de la poliţie, iar păgubaşul a fost identificat rapid, era un bărbat din altă localitate”, a declarat Mihai Mazilu, primarul de la Târgu Cărbuneşti.

Claudia Borcan nu a acceptat să fie recompensată pentru gestul său. „Gestul pe care l-a făcut angajata primăriei noastre este ceva de apreciat. Claudia Borcan este într-o situaţie materială foarte dificilă, este văduvă şi creşte singură doi copii minori, primeşte salariul minim pe economie, suma găsită reprezentând echivalentul a patru salarii ale ei. Este un lucru mare să ai frică de Dumnezeu în condiţiile în care cinstea şi corectitudinea sunt pe cale de dispariţie în ţara noastră”, a precizat primarul Mazilu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: