Oferta educaţională a Colegiului “Gheorghe Tătărescu” din Rovinari

Patru clase de a IX-a sunt disponibile pentru absolvenţii de gimnaziu care vor lua decizia să urmeze cursurile liceale la Colegiul “Gheorghe Tătărescu” din Rovinari. În anul şcolar 2015-2016 vor funcţiona atât clase de profil real, cât şi de profil tehnic. Începând din acest an absolvenţii claselor a VIII-a vor putea opta şi pentru profilul Electric, care nu s-a regăsit în oferta educaţională din acest an şcolar, dar şi pentru clasa de profesională care va forma viitorii strungari şi electromecanici.

Clasele de a IX-a înfiinţate la  Colegiul “Gheorghe Tătărescu” din Rovinari pentru anul şcolar 2015-2016 vor permite tinerilor care le vor absolvi să găsească cu uşurinţă un loc de muncă pe plan local. Pentru forma de învăţământ la zi, absolvenţii de gimnaziu vor putea opta pentru specializările: Ştiinţele Naturii, Electronică-Automatizări, Electromecanică şi Electric. Această ultimă specializare nu este una nouă, a fost autorizată în 2013 şi a fost readusă în actualitate pentru anul şcolar viitor. Absolvirea acestei specializări le permite tinerilor să găsească un loc de muncă de tehnician energetician. Absolvenţii claselor a VIII-a care vor dori să urmeze şcoala profesională vor putea să se înscrie la clasa Mecanică-Electromecanică, cu durata de 3 ani. “Oferta şcolară pe care noi o punem la dispoziţie absolvenţilor de clasa a VIII-a cuprinde 4 clase de a IX-a învăţământ liceal şi o clasă a IX-a învăţământ profesional. Avem mai mult cu o clasă faţă de anul trecut şi sperăm noi ca absolvenţii claselor a VIII-a să se orienteze către noi şi să realizăm planul din prima sesiune”, a declarat Dumitru Fîrţă, directorul Colegiul „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari.

Facilităţi pentru elevii merituoşi

Colegiul „Gheorghe Tărărescu” din Rovinari este una dintre cele mai mari unităţi de învăţământ din judeţul Gorj, funcţionând încă din anul 1972. Atât absolvenţii de gimnaziu din Rovinari, cât şi din localităţile învecinate, care vor opta pentru a urma cursurile liceale în cadrul Colegiului „Gheorghe Tărărescu” vor avea parte de multe facilităţi. “Noi venim în întâmpinarea absolvenţilor de clasa a VIII-a cu o bază materială solidă, cu un corp profesoral cu calificare înaltă şi suntem convinşi că şi celelalte bonusuri pe care le oferă instituţia noastră ar trebui să-i determine pe absolvenţii de gimnaziu să se îndrepte către noi. Primăria oraşului Rovinari premiază în fiecare an cei mai buni elevi ai noştri. Începând din anul şcolar anterior cei mai buni 40 de elevi ai unităţii noastre au mers în tabără la mare. Sunt foarte multe avantaje pe care potenţialii noştri elevi le primesc”, a mai spus directorul colegiului, Dumitru Fîrţă.

DOTĂRI

Colegiul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari dispune de 18 săli de clasă, trei laboratoare de informatică şi câte unul de: biologie, chimie, fizică, mecatronică şi discipline tehnice. De asemenea, în cadrul unităţii funcţionează o bibliotecă, un amfiteatru, un cabinet de consiliere psihopedagogică, un cabinet medical, dar şi 6 ateliere. Liceul dispune de o bază sportivă şi sală de sport.

Vizualizări: 304

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: