Casă salvată de pompierii voluntari

O casă din comuna Peştişani ar fi putut să se facă scrum marţi dimineaţa dacă nu ar fi intervenit la timp pompierii voluntari din localitate.

Un incendiu a izbucnit la o anexă gospodărească din satul Boroşteni, construcţia fiind foarte apropiată de casa pe care pompierii au salvat-o. Oamenii au dat alarma la 112 şi imediat de la Târgu Jiu şi Tismana au pornit echipaje de intervenţie, însă primii care au ajuns la faţa locului au fost voluntarii din comuna lui Brâncuşi. Primarul Cosmin Pigui s-a implicat direct în coordonarea acestora, edilul declarând ulterior că cele câteva minute în care subordonaţii săi au intervenit înaintea pompierilor militari au făcut diferenţa şi casa a fost salvată.

„Este un serviciu costisitor, dar în asemenea împrejurări îşi arată eficienţa. Fiind aici, la noi în localitate, evident că am putut interveni mult mai repede până la sosirea celorlalte echipaje, iar acele câteva minute pe care le-am avut în plus la dispoziţie au făcut posibilă salvarea casei. Să rămâi fără locuinţă în prag de iarnă e o nenorocire pentru oricine. Cu ajutorul Serviciului propriu de Pompieri Voluntari am reuşit să limităm extinderea flăcărilor şi, astfel, am salvat o locuinţă. Anexa la care a izbucnit incendiul a fost distrusă de foc, dar, cel mai important, este că avem casa cealaltă întreagă”, a menţionat primarul după lichidarea incendiului.

Vizualizări: 542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: